HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ali Babacan: Türkiye'deki yatırımların yüzde 80'nini özel sektör yapıyor

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sanayi Odası'nın düzenlediği toplantıda; sanayiciler ile işadamlarıyla bir araya geldi.

Ali Babacan: Türkiye'deki yatırımların yüzde 80'nini özel sektör yapıyor

Vali Mustafa Yaman, Ak Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ve Ak Partili Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da toplantıya katıldı. Ak Parti'nin kentten ikinci sıra milletvekili adayı Sema Kırcı, protokolde Vali Yaman ile birlikte otururken, çok sayıda Ak Partili kadın da toplantıyı izledi.

ÜLKENİN GEÇİRDİĞİ SÜREÇLER

Gezi olaylarından itibaren ülkede ilginç gelişmeler yaşadığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Türkiye'nin uluslararası platformlarda nispeten olumsuz değerlendirildiği bir süreçten geçtik. Ve aynı zamanda 17-25 Aralık gibi adına artık rahatlıkla 'darbe teşebbüsü' diyebileceğimiz dönemler yaşadık. Geçen yıl yerel seçimleri ardından cumhurbaşkanlığı seçimlerini yaptık. Şimdi de genel seçimlere doğru gidiyoruz. Hem içinde bulunduğumuz coğrafya hem iç siyaset hem de iç sosyal hareketlilik Türkiye'deki şartları oldukça zorlaştırıyor. Buna rağmen çok şükür Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor" dedi.

BÜYÜME ORANLARI AZALIYOR

Pek çok gelişmekte olan ülkede büyüme oranları düştüğünü vurgulayan Ali Babacan, "Önümüzdeki 10 yılın ortalama büyümesi, geçtiğimiz 10 yıla göre daha düşük olacak. Bunu gelişmekte olan ülkeler yani Brezilya'nın, Hindistan'ın, Çin'in, Endonezya'nın açısından söylüyorum. Geçen yıl tüm Latin Amerika ülkelerinin içinde Brezilya'nın, Arjantin'in, Meksika'nın da olduğu ülkelerin büyüme oranı yüzde 1.5, Çin'de dahi artık yüzde 9-10 gibi rakamlar hayal. 'Bu yıl yüzde 7'yi tutturabilecek miyiz' diye uğraşıyorlar. Önümüzdeki 10 yılda Çin'in büyüme ortalaması bile yüzde 5 olacak. Fakat gelişmekte olan ülkeler bu şartlar altında dahi gelişen ülkelerden daha da hızlı büyüyorlar. Gelişmekte olan ülkeler dünya ekonomisindeki paylarını yüzde 50'nin üzerine çıkartmışlardı. Bu pay gelişmekte olan ülkeler açısından artmaya devam edecek. 'Yatırım' dendiğinde, 'dinamizm' dendiğinde, 'istihdam 'dendiğinde yine adres, Türkiye'nin de içinde olduğu gelişmekte olan ülkeler olacak. Dolayısıyla önümüzdeki dönem Türkiye açısından da umutların yüksek olduğu, beklentilerin yüksek olduğu bir dönem. Fakat içinde bulunduğumuz konjonktürün de risklerini dikkate almamız gereken bir dönem. Bu dönemde bizim istikrara çok çok dikkat etmemiz gerekiyor. Türkiye'ye döviz ve finansman girişinin devam etmesi için mutlaka, ama mutlaka güven ve istikrar gerekiyor. Güven ve istikrar ortamının devamı Türkiye ekonomisi için olmazsa olmaz bir şarttır. Türkiye büyümesinin, güçlenmesinin temeli olarak istikrar ve güveni öncelemek zorunda olan bir ülke. İstikrar ve güven varsa ve güçleniyorsa bizim ekonomimizde güçleniyor, refahımız da artıyor" açıklamasını yaptı.

1994 ve 2011 krizlerine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "İyi yönetim çok çok önemli. Siyasi iradenin güçlü olması, siyasi iradenin o ülkede doğru politikalar izliyor olması son derece önemli ki iyi sonuçlar alınabilsin" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler