HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ambulans şoförleri de sağlıkçı olacak

Amasya'da Acil Tıp Teknisyeni (ATT) ile Acil Bakım Teknikerleri'ne (Paramedik) güvenli ambulans sürüş teknikleri eğitimi veriliyor.

Verilen bu eğitim ile olaylara müdahalenin daha hızlı gerçekleştirilmesi ve ambulans sürücüsünün sağlık personelinden seçilerek olaylara üç sağlık personelinin müdahale etmesi amaçlanıyor. Toplam dört gün süren eğitim sonunda başarılı olan sağlık personellerine sertifika veriliyor.

Konuyla ilgili açılama yapan Amasya İl Sağlık Müdürü Ömer Deniz, 112 Acil Servis görevlisi olarak çalışan personele yönelik eğitimlerin devam edeceğini belirtti. Amasya'da toplam 2 bin 800 sağlık personeli bulunduğunu ve bunlardan yaklaşık 300'ünün acil sağlık hizmetlerinde çalıştığını kaydeden Deniz; "Ambulanslarımız olayların aciliyetine binaen en kısa sürede olay yerinde olmaktadır. Ambulansları süren personellerimizin eğitimi konusunda bakanlığımızın talimatı oldu. Eğitim verecek olan personel ise bakanlık tarafından eğitildi. Bu eğitimci arkadaşlarımız da illere dağılarak personelleri eğitmeye başladılar.” diye konuştu.

Amasya'da ki eğitimlerin 15 kişilik gruplar halinde yapıldığını belirten Deniz; "Eğitimin birinci gününde teorik eğitim daha sonraki üç günde ise uygulamalı eğitim veriliyor. Başarılı olan arkadaşlarımıza da sertifika verildi. Bu eğitimler ile toplam 60 kişiyi eğitmeyi planlıyoruz. İnşallah bu eğitimler, vakalara daha hızlı ulaşmamızı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ambulans sürüş teknikleri eğitim koordinatörü Paramedik Hüseyin Deryol, sürücünün de sağlıkçı olmasıyla hastaya müdahale eden kişi sayısının artacağına dikkat çekerek; "Ambulanslarda şoför ile bütün ekibin sağlıkçılardan oluşması kaza yerinde veya evlerdeki vakalarda hastaya daha fazla kişinin müdahale etme anlamına gelmektedir. Bu anlamda ambulansı kullanan kişinin de sağlıkçı olması diğer sağlıkçılara ciddi şekilde destek vermektedir. Verdiğimiz eğitimlerde kaza anında veya araç önüne çıkacak herhangi bir nesneye çarpmamak için kontrollü fren, panik fren, kaçamak manevra gibi konular üzerinde durmaktayız. Her türlü olumsuz şartlarda sürücülük yapmak için aday olan arkadaşlarımızı en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler