HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anadolu Adalet Sarayı'nda Sergi Salonuna şehit savcının adı verildi

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'ndaki sergi salonuna İstanbul Adalet Sarayı'nda şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adı verildi.

Anadolu Adalet Sarayı'nda Sergi Salonuna şehit savcının adı verildi

5 Bloktan oluşan Anadolu Adalet Sarayı'nın E Blok zemin katında bulunan bir sergi salonunun isim verilme törenine Başsavcı Fehmi Tosun, Başsavcıvekilleri ve Cumhuriyet Savcıları katıldı. Sergi salonunun yeni tabelasını Başsavcı Fehmi Tosun taktı. Yargının son dönemde yaşadığı en büyük acı kaybı olduğunu belirten Tosun, "Kendisini kişiliğiyle de yakınen zaten ben tanıyordum. Hiç kimse bir silahlı saldırıyla şehit edilmeyi haketmez. Hiç kimsenin silahla canına kastedilmesini tasvip etmiyoruz. Yanı başımızda çalışan bir yargı mensubu olması, artı o kadar dürüst, o kadar çalışkan, herkesle diyaloğu iyi olan birisinin şehit olması ve meslektaşımız olması bizim acımızı artırdı" dedi.

"MİLLET OLARAK ÜZÜNTÜLÜYÜZ"

Salona şehit savcının isminin verilmesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Tosun, "Biz de kendisine vefa borcu olarak ve gerek yargıya yaptığı hizmetlerin sürekli anılması gerekse terörün lanetlenmesi artı terörün vahametinin ve ne kadar kötü olduğunun ortaya koyulması açısından bunu bir borç olarak bilip, geride bıraktığı anısına sahip çıkmak düşüncesiyle bu salonumuzun adını bu şekilde düzenledik. İnşallah Allah bir daha ne yargımıza ne de milletimize bu tip acı olaylar yaşatmasın, bu tip terör eylemlerinin bir an önce sona ermesini kısmet etsin. Millet olarak üzüntülüyüz" diye konuştu.

TÜRKİYE 1.Sİ ENGELLİ PERSONELE ÖDÜL VERİLDİ

Öte yandan Anadolu Adalet Sarayı'nın çağrı merkezinde engelli kadrosunda personel olarak çalışan Naci Yenier'e Bedensel Engelliler Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası kategorisinde Türkiye Birincisi olması sebebiyle de hediye takdim edildi. Yenier'e plaketini vererek altın takan Başsavcı Tosun, "Fenerbahçe'nin şampiyonluk primi kadar prim vaad edemiyoruz ama dünya şampiyonu olursa arkadaşımız ona çok daha güzel bir hediye takdim etmeyi borç biliyoruz" dedi. Başsavcı Tosun'un bu sözü gülüşmelere neden oldu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler