HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anıtkabir'de binlerce kişi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Anıtkabir’de coşkuyla kutlandı.

Anıtkabir’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı. Yoğun ilginin olduğu programda, Anıtkabir Komutanlığı koordinatörlüğünde 17 yıl aradan sonra ilk kez konser verildi. 19 Mayıs dolayısıyla Anıtkabir akşam da açık kaldı. Kutlamalar çerçevesinde düzenlenen programa yoğun katılım oldu.

Binlerce genç, Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bayramı, Ulu Önder’in ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’de kutladı. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları eşliğinde Aslanlı Yol’dan yürüyen gençler, ziyaretlerini ölümsüzleştirmek için selfie çekti. Törenin ardından gençler, bu sefer Mehteran eşliğinde Anıttepe’ye yürüdü. Resmi tören ise Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyetin Anıtkabir ziyareti ile gerçekleşti.

Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir'e gelen vatandaşlar, yol boyunca çeşitli sloganlar attı, 10. Yıl ve İzmir marşlarını söyledi. Vatandaşlar, Atatürk'ün mozolesinin önünde dua okuyarak, mozoleye kırmızı, beyaz karanfiller ve güller bıraktı.

Samsun’daki 19 Mayıs kutlamaları, Atatürk Anıtı önünde başladı, Ulu Önder’in kentte karaya ilk ayak bastığı Tütün İskelesi önündeki Kurtuluş Yolu’nda devam etti. Burada Ulu Önder ile silah arkadaşlarının Bandırma Vapuru ile gelişi canlandırıldı.

Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesini de ziyaret eden kalabalık nedeniyle müze önünde kuyruk oluştu.

Turistlerin de ziyaret ettiği Anıtkabir alanına, Ulu Önder Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkışını anlatan, şahlanan at üzerindeki Atatürk'ü tasvir eden dev yağlı boya tablo konuldu. Vatandaşlar tablonun önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Askerlerin nöbet değişimine de ilgi gösteren vatandaşlar, askerleri sık sık alkışladı.

Bu arada, Anıtkabir Komutanlığı koordinatörlüğünde düzenlenecek etkinlik çerçevesinde Anıtkabir'de 17 yıl aradan sonra ilk kez konser verildi.

Ruhen de bedenen de çürümedim

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Samsun’daki Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu’nu 73’üncü tamamladı. Maratona en son 20 yıl önce katıldığını belirten Balbay, “Demir parmaklıklar arasında bizi bedenen ve ruhen çürütmek istediler. Kitap okuyarak ruhumuzu diri tuttuk. Her gün spor yaparak da diri tuttuk” dedi. İHA

Wushu modası

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı. Gençlerin “Recep Tayyip Erdoğan” diye slogan attıkları törende Milli Wushu sporcuları Zeynep ve Elif Akyüz kardeşler ise ay yıldız işlemeli başörtüleriyle dikkat çekti. Konuşmasının başında engelli bir genci alkışlayan Erdoğan, “Caner sen niye kalkmıyorsun. Caner yine formunda” diye seslendi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler