HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara’da bir cihatçı evi: Patlayıcı ve zehir yapımıyla ilgili belgeler ele geçirildi

Yedi kişinin başkentte kaldıkları evde patlayıcı ve zehir yapımıyla ilgili belgeler ele geçirildiği ortaya çıktı.

Ankara’da bir cihatçı evi: Patlayıcı ve zehir yapımıyla ilgili belgeler ele geçirildi

Radikal İslamcı el Kaide’den ayrılan Nusret Cephesi’nin Ankara’daki Bağlum grubuna üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan yedi kişinin başkentte kaldıkları evde patlayıcı ve zehir yapımıyla ilgili belgeler ele geçirildiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre haklarında dava açılan yedi kişiye yönelik iddianamede, şüphelilerin evlerinde yapılan aramada bulunan, balık, kertenkele, bitki ve yağ ile yapılan,‘Zehir Tarifi’ başlıklı dokümanın ele geçirildiği belirtilerek,

“Bu zehir tarifi ile şüphelilerin Suriye ülkesi çatışma bölgelerinde ve ülkemizde bir sansasyonel bir eylem yapabilecekleri değerlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Nusret Cephesi’nin Arkara’daki Bağlum grubuna üye oldukları iddia edilen şüphelilere örgüt üyeliğinden hapis cezası verilmesi isteniyor.

Mescitte ders de vermiş

Suriye’de El Nusra için Suriye Ordusu ile savaşan şüphelilerden Ayhan Gökçeöz ve Mustafa Canöz’ün daha önce ‘El Kaide silahlı terör örgütü üyeliğinden’ yargılandığı; adli kontrol kaydıyla serbest bırakılmalarının ardından beraat ettikleri de vurgulandı.

Örgüt üyelerinden Mustafa Canöz’ün örgütün Suriye kolu olan El Nusra ile birlikte hareket ettiği, yakın zamanda El Nusra’nın Bağlum grubunun ‘ikinci imamı’ konumunda olduğu ifade edilen iddianamede, şüphelinin Keçiören’de ‘Davet Kürsüsü’ isimli mescitte dersler verdiği, Sıhhiye’de telefon dükkânı olduğu ve Suriye’den tanıdıkları aracılığıyla mescitte toplanan paraların sözde cihat bölgesine götürülmesinin koordine ettiği ve kontrolünü yaptığı öne sürüldü.

İddianamede, Canöz’ün oğlu Hanzala kod adlı Abdullah Ammar Canöz’ün de şüpheliler arasında olduğu kaydedildi. Yine iddianameye göre, baba-oğul Canöz’ün yaşadığı Keçiören’deki adreslerinde 28 Temmuz 2015’te yapılan aramada, ‘Patlayıcılar’ başlıklı toplam 26 sayfalık doküman bulundu.

Balık ve kertenkeleden zehir tarifi

İddianamede yapılan aramada patlayıcı madde yapımı tarifinin yanı sıra, ‘zehir tarifi’ başlıklı iki kâğıt parçası bulunduğu belirtildi. Keneotun ile bir yağın karışımı ile yapılışı detaylı şekilde anlatılan tarifte, bu zehirlerin etkisinin çok yüksek olduğu, kana çabuk karıştığı, ağzı açılırken dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Başka bir kâğıtta ise balık ve kertenkelenin kullanıldığı bir zehir tarifi de yer aldı. İddianamede, bu zehrin etkisinin de çok yüksek olduğu anlatıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler