HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'da Rojava trafiği

Rojava olarak bilinen Suriye'nin Kuzeyini yöneten ve yarısı PYD'lilerden oluşan Kürt Yüksek Konseyi'nden bir heyet Dışişleri Bakanlığı ile görüşme yapmak için Türkiye'ye geldi

Ankara'da Rojava trafiği

Heyetin Ankara temaslarında bölgedeki gelişmeleri aktarıp, sınır kapılarının insani yardıma açılmasını isteyeceği ve El Kaide grupları ile süren çatışmalara ilişkin detay verecekleri öğrenildi.

Suriye kaynaklı ANHA haber ajansı, bölgede faaliyet gösteren Kürt örgütlerinin oluşturduğu Kürt Yüksek Konseyi üyelerinden İlham Ehmed, Ebdulselam Ehmed, Mistefa Meşayix ve Mehemedê Musa'dan oluşan heyetin dün öğleden sonra Rojava'nın Dirbêsiyê ilçesindenMardin'in Kızıltepe ilçesinin Şenyurt beldesindeki sınır kapısından Türkiye'ye geçtiğini duyurdu. Dün akşam Mardin üzeri Diyarbakır'a geçen heyet üyelerinin bugün Ankara'ya geçeceği öğrenildi. Ankara'da Dışişleri yetkilileri ile görüşecekleri ileri sürülen heyetin ayrıca bazı Avrupaülkeleri büyükelçileri ile de bir araya gelecekleri bildirildi.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'de bir süre önce İstanbul'a gelmişti. Dışişleri Bakanı AhmetDavutoğlu’nun davetlisi olarak ilki 23 Temmuz’da, ikincisi 13 Ağustos’ta iki kez İstanbul'a gelen Müslim, Dışişleri yetkilileri ile biraraya gelmişti. Kürt Yüksek Konseyi'nin ziyaretinin, Rojava'da geçici yönetim çalışmalarının sürdüğü ve Cenevre Konferansı tartışmalarının yapıldığı bir dönemde Türkiye'ye gelmesi dikkat çekti.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler