HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AÖF DGS kayıt için gerekli evraklar nelerdir?

AÖF DGS kayıt için gerekli evraklar merak ediliyor. DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler AÖF DGS kayıt nasıl yapılır gibi sorulara yanıt aramaya başladılar.

AÖF DGS kayıt için gerekli evraklar nelerdir?

Dikey Geçiş Sınavının sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından yerleştirme sonuçları da açıklandı. Şu anda Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) DGS için kayıt yaptırmayı bekleyen binlerce aday bulunmaktadır. Fakat adaylar AÖF Kayıtlarının ne zaman açıklanacağını dört gözle bekliyorlar. Açık Öğretim Fakültesi bünyesindeki açıköğretim fakültelerine giriş yapmak isteyen adayların tümünün 2016 yılında yapılan Dikey Geçiş Sınavına girmeleri gerekmektedir.

AÖF DGS Kayıt işlemlerinin tarihleri DGS’den kayıt yaptıracaklar için maalesef henüz açıklanmadı. Dikey Geçiş Sınavının tüm sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sayfası üzerinden açıklandı. AÖF DGS Kayıt işlemlerini merak eden adaylar düzenli olarak Açık Öğretim Fakültesinin duyurular bölümünü takip etmelidirler. AÖF Kayıtlarının başladığı tarihleri oradan öğrenebilirsiniz.

AÖF DGS KAYIT İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin, lisans programlarına geçiş yapmaları için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bir sınavdır.

AÖF DGS Kayıt işlemlerinin ön ayağı olan internet başvuruları ilk olarak yapılması gereken adımdır. Dikey Geçiş Sınavına (DGS) giren adaylar, girmiş oldukları alanlara göre başvuru yapacaklardır. Açık Öğretim Fakültesi, İşletme ve İktisat fakültelerine geçiş yapmak için ise adayların ilk olarak internet başvurusunu tamamlaması gerekmektedir. Bu işlemi gerçekleştirmek için Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) resmi internet sayfasına giriş yapmanız gerektedir. İnternet sayfasına girdikten sonra kayıt yenileme işlemleri içerisinden dikey geçiş bağlantısına tıklayınız. Dikey geçiş bağlantısına tıkladıktan sonra gerekli adımlar sizi karşılayacaktır. Adımları takip ederek AÖF DGS Kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. AÖF DGS Kayıt işlemlerinin aşamaları bellidir. Kayıt için öğrenciden istenen evrakları toplayınız. Belirlenmiş olan öğrenim bedelini bankaya yatırın ve bu işlemlerin tümü bittikten sonra AÖF bürosuna gidip teslim ediniz.

AÖF Kayıt DGS İçin Gerekli Evraklar
Vesikalık Fotoğraf
İnternetten Başvuru Belgesi
Fotoğraf ve İmzalı Başvuru Formu
Öğrenim Belgesi
Askerlik Durumu Belgesi
Öğrenci Bilgi Formu

Belgelerin tümünü kayıt işlemleri başlamadan önce hazırlamanız gerekmektedir. Önceden yapmanız hem son dakikada olabilecek aksilikleri önler hem de kayıt işlemleri başlar başlamaz hızlı bir şekilde AÖF Kayıt yapabilirsiniz.

AÖF Kayıtlarından önce dönem öğretim giderinin öğrenci tarafından ödenmesi gerekmektedir. Gerekli evrakları topladıktan sonra en son iş olarak bunu halledebilirsiniz. Herhangi bir Vakıfbank şubesine giderek öğretim giderini ödeyebilirsiniz. Bankaya gittiğiniz zaman işlem sistem tarafından otomatik olarak görüntülenir. Ödeme işlemini yaptıktan sonra makbuzunu almayı kesinlikle unutmayınız. Kayıt yaptırmak için Açık Öğretim Fakültesinin bürosuna gittiğiniz zaman gerekli evraklar ile bu makbuzu teslim etmeniz gerekmektedir. AÖF büroları her şehirde farklı noktalarda bulunmaktadır. Açık Öğretim Fakültesi resmi internet sayfası üzerinden verilen kılavuzları incelemeden kayıt işlemlerini yapmayınız.

AÖF Kayıt işlemleri dikey geçiş yapanlar için henüz başlamadı. Ama adayların düzenli olarak Açık Öğretim Fakültesinin internet sayfasını takip etmesi gerekmektedir. Bundan daha önemli olan konu ise öğrenciler evrakları kayıt başlamadan önce hazırlayıp, kayıtların başlamasını beklememelidir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler