HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

E-Devlet kapsamına Askerlik Durum Belgesi de alındı

Yeni uygulamalarla genişletilen e-Devlet kapsamına bir yenisi daha eklendi. Aday listeleri kapsamında istenen Askerlik Durum Belgesi, YSK düzenlenlemesiyle e-Devlet üzerinden alınabilinecek.

E-Devlet kapsamına Askerlik Durum Belgesi de alındı

Kullanıcı sayısı sürekli artmaya devam eden e-Devlet'in kapsamına yeni uygulamalar dahil ediliyor. e-Devlet kapsamına alınan son işlem Askerlik Durum Belgesi oldu. Artık isteyen vatandaşlar Askerlik Durum Belgesi'ni hiç bir kuruma gitmeden ve beklemeden e-Devlet'ten alabilecekler. Haziran ayında yapılacak Genel Seçimler'de milletvekili adayı olmak isteyenler için aday listesi kapsamında istenen Askerlik Durum Belgesi konusunda YSK düzenleme yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) düzenlemesine göre artık Askerlik Durum Belgesi, e-Devlet üzerinden alınabilecek. Öte yandan adli sicil ve arşiv kaydı belgelerinin ise ıslak imzalı olması gerektiğine karar verdi. YSK'nın Askerlik Durum Belgesi'nin e-Devlet'ten alınabileceğine dair düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. HAK-PAR ve DSP, 7 Haziran Genel Seçimleri için partilerden istenen belgelerden "askerlik durum belgesinin" e-devlet üzerinden alınamayacağına yönelik YSK kararının yeniden değerlendirilmesi talebinde bulundu.

Başvuruyu görüşen YSK, siyasi partilerin aday listelerine ek olarak göndereceği e-devlet üzerinden alınan "askerlik durum belgesinin" geçerli olduğunu kararlaştırdı.

YSK, ayrıca, adli sicil ve arşiv kaydı bulunan adaylarca alınan "memnu hakların iadesi veya "yasaklanmış hakların geri verilmesi" kararlarının aslının veya mahkemesince onaylanmış örneğinin gerektiğine karar verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler