HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atm dolandırıcılarının kurbanı oluyordu

Denizli'de bir ATM'ye dolandırıcılar tarafından takılan aparat, vatandaşın dikkati sayesinde bulundu.

Olay, Merkezefendi ilçesi Hastane caddesi üzerinde bulunan Devlet Hastanesi PTT Şubesi önündeki ATM'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde babaannesinin emekli maaşını çekmek için ATM'ye gelen Kazım Tefçi, kartını ATM'ye takarak emekli maaşını çekmek için şifresini girdi. Daha sonra parayı almak için onay veren Tefçi, ATM'nin parayı vermediğini fark etti. Kartı çıkartan ve tekrar ATM'ye taktığında hesaptaki paranın çekildiğini fark eden vatandaş, anahtar ile ATM'nin para verme yerini kontrol etti.

ATM'deki para verme yerinin oynadığını ve bir demir levhanın çıktığını fark eden Tekçi, eliyle öndeki düzeneği çekince, arka tarafta çektiği paranın bulunduğunu gördü. ATM'ye dolandırıcılar tarafından düzenek yerleştirildiğini fark eden Kazım Tefçi durumu polisi bildirdi. İhbarla birlikte olay yerine gelen polis ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Yaşanan durumu son anda fark ettiğini belirten Kazım Tefçi, vatandaşların bu konularda dikkatli olmaları ve ATM'lerde para çekerken düzenek olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini belirtti.

Son dönemlerde ATM dolandırıcılığı olaylarının arttığına dikkat çeken Denizli Emniyet Müdürlüğü ise, vatandaşların ATM dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada ATM'lere dolandırıcılar tarafından aparatlar yerleştirildiği, bunun için vatandaşların ATM'lerde düzenekleri kontrol etmesi ve şüpheli bir durum gördüklerinde polisten yardım talebinde bulunulması istendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler