HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkta av yasağı bu gece başlıyor

Tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı bu geceden itibaren başlıyor.

Balıkta av yasağı bu gece başlıyor

İZMİT (Kocaeli), (DHA) - İzmit Balık Hali'ndeki balıkçılar, artık sadece küçük teknelerle av yapılabileceğinden tezgahlardaki balık çeşidinin azalacağını söyledi.

Karadeniz ve Marmara'nın yanı sıra Ege'den de balık getirilen Kocaeli'de, bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle balık çeşidi azaldı ve fiyatlar da yükseldi. Geçen yıllara oranla daha yüksek olan fiyatlar nedeniyle sofralara yeterince balık konulamadı. Bu gece başlayacak av yasağıyla birlikte sadece küçük teknelerle av yapılabileceğinden tezgahlardaki balık çeşidinin azalacağı, fiyatların da artacağı kaydedildi.

İzmit Balık Hali'nde esnaf Hamdi Bineklioğlu, tüm denizlerde, trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için 1 Eylül'de başlayan sezonun sona erdiğini ve av yasağına herkesin saygı göstermesi gerektiğini söyledi. Bineklioğlu, "Av yasağı başlıyor. Büyük gırgır ve trollere yasak geliyor. Küçük motor ve olta balıkçılarına serbest. Balıklar için faydalı bir yasak. Bizim için de gelecek anlamında önemli bir yasak. Herkes bu yasağa saygı duymalı. Yasağa uyulursa gelecekte herkes güzel ve iyi balık yer" diye konuştu.

Esnaf Emre Yıldırım da "Ülkemizde av yasağının başlaması güzel bir şey. Balıkların yumurtlama dönemi geliyor. Av yasağı ile birlikte daha güzel ve kaliteli balıklar yiyeceğiz. Tabii insanlarımız bu yasağa ne kadar uyar, tartışılır. Bu sene hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde olması nedeniyle pahalı fiyata balık yedik ama Türkiye balıkçılık anlamında iyi" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler