HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başakşehir Konyaspor maç özeti izle: Kupa Konya'ya gitti!

Medipol Başakşehir Atiker Konyaspor maçının özet görüntülerini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. Başakşehir ile Konyaspor dün akşam saat 21.30'da Ziraat Türkiye Kupası finaline çıktılar. Yeni Eskişehir stadında oynanan maçı, Konyaspor penaltı atışlarıyla kazandı. Başakşehir Konyaspor maçı özet görüntüleri ve maçla ilgili tüm detaylar haberimizde.

Başakşehir Konyaspor maç özeti izle: Kupa Konya'ya gitti!

Ziraat Türkiye Kupası finali, penaltıların sonucunda kupa sahibini belirledi. Medipol Başakşehir ile Atiker Konyaspor arasında oynanan final maçının özet görüntülerini haberimizden izleyebilirsiniz. 90 dakikası golsüz berabere biten maçta, uzatmalarda da gol sesi çıkmadı ve nihayet penaltı atışlarına gidildi ve Başakşehir Konyaspor maçının skorunu penaltılar belirledi: 3-1!

Başakşehir Konyaspor maçının özet görüntülerinde de görüleceği gibi; maç orta saha mücadelesinden ibaret tamamladı. Pek fazla gol atağı olmadı, gol sesi de çıkmadı ve uzatmalara kadar gitti.

Ziraat Türkiye Kupası finali, Başakşehir Konyaspor maçının özet görüntülerini, yayıncı kuruluşun internet sitesinde yayınlandı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR ATİKER KONYASPOR MAÇ ÖZETİ İZLE

-

BAŞAKŞEHİR KONYASPOR MAÇ ÖZETİ

40. dakikadan itibaren rakip kaleye yüklenen Medipol Başakşehir, baskı kurdu ve rakibinin çıkmasına izin vermedi.

İlk yarıda iki takım da gol bulamadı ve devre 0-0 eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin ikinci devresi ilk yarının tam aksine yüksek tempoda oynandı. İki takım da net fırsatlar yakaladı ve gole çok yaklaştı ancak yine gol sesi çıkmayınca mücadele uzatmaya gitti.

120 dakikada gol sesinin çıkmadığı maçta şampiyonu penaltılar belirledi. Penaltı atışları sonrasında rakibini 4 - 1 mağlup eden Atiker Konyaspor 55. Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

Final mücadelesinde tribünlerde gerginlik yaşandı. Hakem Fırat Aydınus, 30. dakikada maçı durdururken, Eskişehirspor taraftarları kale arkası tribününden tahliye edilerek, polis kordonu eşliğinde Konyasporlu taraftarların bulunduğu tribüne alındı. Yaklaşık 5 dakikalık duraksamanın ardından maç kaldığı yerden devam etti.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 0 - 0 ATİKER KONYASPOR (1-3)
STAD: Yeni Eskişehir
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Bekir İrtegün, Epureanu, Eren Albayrak (Dk. 74 Alparslan Erdem), Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro, Cengiz Ünder, Adebayor (Dk. 82 Mustafa Pektemek - Dk.106 Stefano Napoleoni )
ATİKER KONYASPOR: Serkan Kırıntılı, Skubic, Vukovic, Ali Turan (Dl. 119 Ioan Hora), Douglas, Jonsson (Dk. 78 Volkan Fındıklı), Ali Çamdalı, Ömer Ali Şahiner, Milosevic (Dk. 106 Moryke Fofana), Hadziahmetovic, Bajic
SARI KART: Barry Douglas (Atiker Konyaspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

  1. dakikada gelişen Atiker Konyaspor atağında Milosevic'in Medipol Başakşehir ceza sahası yayı önünden vuruşunda top, yandan dışarı çıktı.

    1. dakikada Medipol Başakşehir atağında Visca'nın pasıyla topla buluşan Mahmut Tekdemir'in ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'da kaldı.
  2. dakikada Medipol Başakşehir taraftarlarının bulunduğu kale arkası tribününde olaylar meydana geldi. İki katlı tribünün üst katında bulunan Medipol Başakşehir taraftarlarıyla alt katta yer alan Eskişehirspor taraftarları birbirlerine yanıcı ve patlayıcı maddeler attı. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle alt kattaki tribün boşaltıldı. Siyah-kırmızılı taraftarlar polis eşliğinde Atiker Konyaspor taraftarlarının bulunduğu tribünlere alındı.
    Tribünlerde yaşanan olaylar nedeniyle hakem Fırat Aydınus karşılaşmayı 3 dakika durdurdu. Olayların yatıştırılmasının ardından maça yeniden devam edildi.
    1. dakikada Medipol Başakşehir atağında Mossoro'nun pasıyla Atiker Konyaspor ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Visca'nın plase vuruşunda meşin yuvarlak, az farkla yandan auta çıktı.
      Maçın ilk yarısı, 0-0 berabere bitti.

MAÇTAN NOTLAR

Medipol Başakşehir ile Atiker Konyaspor arasındaki Ziraat Türkiye Kupası Finali'ni Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı izledi.

Medipol Başakşehir ile Atiker Konyaspor, Yeni Eskişehir Stadı'nda sahibini bulacak 55'inci Türkiye Kupası finalinde karşılaştı. Müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da protokol tribününde seyretti.

Mücadele öncesinde sahanın etrafında iki takımın bayraklarına yer verildi. Seremoni öncesinde müzik eşliğinde bayraklar ve logolarla yapılan görsel şov beğeni topladı.

TEKNİK DİREKTÖRLERDEN DEĞİŞİKLİK

Ligde son yapılan maçların ilk 11'ine göre Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı 8, Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise 4 değişikliğe gitti.

Yeni Eskişehir Stadı'ndaki final maçında Avcı, Spor Toto Süper Lig'de son yaptıkları Adanaspor maçında forma verdiği Ufuk Ceylan, Yalçın Ayhan, Doka, Attamah, Napoleoni, Holmen, Alparslan Erdem ve İrfan Can Kahveci'nin yerine Volkan Babacan, Emre Belözoğlu, Epureanu, Visca, Mossoro, Eren Albayrak, Bekir İrtegün ile Adebayor'a şans tanıdı.

Kocaman ise ligde son yaptıkları Akhisar Belediyespor maçında şans verdiği Volkan Fındıklı, Selim Ay, Rangelov ve Mbamba yerine Ali Turan, Jonsson, Ömer Ali Şahiner ve Ali Çamdalı'na forma verdi.

TARAFTARLAR YARI YARIYA

Final karşılaşmasında iki takım taraftarı da eşit sayıda yer aldı.

Eskişehir İl Spor Güvenlik Kurulunun verdiği karar gereği, Medipol Başakşehir taraftarları stadın batı ve kuzey tarafında, Atiker Konyaspor taraftarları ise doğu ve güney tarafındaki tribünlere alındı.

Medipol Başakşehir taraftarının bulunduğu kale arkası tribününe giren bazı Eskişehirspor taraftarları siyah-kırmızılı takımın forma ve atkısını açınca İstanbul temsilcisinin destekçileri tepki gösterdi.

Bu akşam, Yeni Eskişehir Stadı’nda saat 21.30’da başlayan mücadelede hakem Fırat Aydınus sınav verdi. Karşılaşma ATV'den canlı olarak ekranlara geldi. Maçın yorumculuğunu ise eski hakem ve yorumcu Erman Toroğlu yaptı.

Başakşehir ile Konyaspor arasında Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nda oynacak Ziraat Türkiye Kupası Final maçının biletleri 1 saat içinde tükendi. Karşılaşmanın bilet fiyatları 10 TL ve 20 TL'den satıldı.

BAŞAKŞEHİR KONYASPOR MAÇ KADROLARI

Medipol Başakşehir: Volkan, Uğur, Bekir, Epureanu, Eren, Emre, Mahmut, Visca, Mossoro, Cengiz, Adebayor

Atiker Konyaspor: Serkan, Skubic, A.Turan, Vukovic, Douglas, Ömer Ali, Jonsson, A.Çamdalı, Milosevic, Amir, Bajic
Medipol Başakşehir ile Atiker Konyaspor arasında yarın Yeni Eskişehir Stadı’nda yapılacak final maçıyla bu akşam kupa sahibini bulacak.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1962-1963’ten bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen Türkiye Kupası, 1980-1981 sezonu itibarıyla Federasyon Kupası adı altında oynanmaya başladı. Organizasyonun adı 1992-1993 sezonundan itibaren yeniden Türkiye Kupası olarak değiştirildi. Kupanın ilk sahibi Galatasaray, geçen sezon Antalya’da yapılan finalde Fenerbahçe’yi 1-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nı evine götürdü.

İKİ TAKIMIN, KUPA FİNALİNE KADAR YAPTIĞI İŞLER

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

F GRUBU

Yeni Amasyaspor 0 - 1 Medipol Başakşehir

Medipol Başakşehir 2 - 0 Sivasspor

Medipol Başakşehir 6 - 2 Göztepe

Göztepe 0 - 2 Medipol Başakşehir

Medipol Başakşehir 0 - 0 Yeni Amasyaspor

Sivasspor 0 - 0 Medipol Başakşehir

SON 16 TURU

Medipol Başakşehir 2 - 1 Galatasaray

ÇEYREK FİNAL

Medipol Başakşehir 1 - 1 Akhisar Belediyespor

Akhisar Belediyespor 0 - 2 Medipol Başakşehir

YARI FİNAL

Başakşehir 2-2 Fenerbahçe

Fenerbahçe 2-2 Başakşehir Penaltılar: 9-10

ATİKER KONYASPOR

H GRUBU

Kızılcabölükspor 0 - 4 Atiker Konyaspor

Atiker Konyaspor 0 - 0 Trabzonspor

Gümüşhanespor 1 - 1 Atiker Konyaspor

Atiker Konyaspor 3 - 0 Gümüşhanespor

Atiker Konyaspor 1 - 0 Kızılcabölükspor

Trabzonspor 1 - 0 Atiker Konyaspor

SON 16 TURU

Atiker Konyaspor 2 - 1 Ümraniyespor

ÇEYREK FİNAL

Sivasspor 0 - 0 Atiker Konyaspor

Atiker Konyaspor 3 - 2 Sivasspor

YARI FİNAL

Kasımpaşa 3 - 2 Atiker Konyaspor

Atiker Konyaspor 2 - 0 Kasımpaşa

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler