HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Batman'da domuz gribi paniği

Batman'da domuz gribi virüsü H1N1 taşıdıkları şüphesiyle 4 kişi, tedavi altına alındı

Batman'da domuz gribi paniği

Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde 3 ve özel hastanede de 1 olmak üzere toplam 4 kişinin domuz gribi şüphesiyle tedavi gördüğünü doğrulayan Vali Azmi Çelik, korku ve paniğe gerek olmadığını söyledi. Vali Çelik, "3'ü Bölge Devlet Hastanesi'nde 1'i de özel bir hastanede olmak üzere toplam 4 kişi tedavi görüyor. Şüpheli vakaların tedavileri uzmanlar kontrolünde yapılıyor. Endişe edilecek bir durum yok" dedi.

Akşam saatlerinde Bölge Devlet Hastanesi Acil Servis girişi ve hasta kabulünün yapıldığı bölümler, yıkanarak hijyenik hale getirildi. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, grip salgınında ciddi bir artışın olmadığını belirterek, "Salgına yakalananlar ile temas olmamalı ve sık sık el yıkanmalı" dedi.

Batman İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vehceddin Acar, "Batman'da mevsim normallerinde seyreden grup vakaları mevcut, virüs grubu içinde bulunan H1N1domuz gribi diye isimlendirilen girip vakaları içinde var. Ama mevsim normallerinde beklediğimiz bir vaka, olağanüstü bir durum yok, korkulacak vaziyet yok. Duruma hakimiz, yatarak tedavi gören grip ön tanısıyla H1N1 teşhisiyle yatan hastalarımız var. Tedavilerini yapıyoruz" diye konuştu.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde görevli doktor Yeşim Uygun Kızmaz ise vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunarak, "Gribal enfeksiyonlar sıkça karşımıza geldiği için, halk en ince detayına kadar dikkat etmeli. Toplu yerlerde çok fazla kalmamalı, dikkat etmeli, kalmak zorunda olanların ise maske ile korunmalıdır.Gelen hastalarımıza H1N1'miş gibi davranıyoruz. Bütün hastalarımıza bununla ilgili ise el hijyeni ve kişisel hijyene dikkat etmelerini öneriyorum" şeklinde konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler