HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayram tatili ne zaman? Kurban Bayramı tatili bu hafta mı başlıyor? İşte bayram tatili takvimi

Kurban Bayramı tatili, geçen hafta Bakanlar Kurulu kararı ile 10 güne çıkarıldı. Kurban Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı arasındaki arife tam güne çıkarılırken 28 ve 29 Ağustos günleri de idari tatil olarak ilan edildi. Bayram tatili heyecanı ile tam olarak ne zaman başladığı karıştırılmaya ve bayram tatili ne zaman diye araştırılmaya başlandı. Peki Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? İşte 10 günlük bayram tatili takvimi...

Bayram tatili ne zaman? Kurban Bayramı tatili bu hafta mı başlıyor? İşte bayram tatili takvimi

Bayram tatili ne zaman merak ediliyor. Kurban Bayramı tatili ile vatandaşın ve turizm sektörünün beklediği oldu ve Bakanlar Kurulu'nda geçen hafta alınan karar ile bayram tatili 10 güne çıkarıldı. Kurban Bayramı ile Zafer Bayramı arasında kalan bayram arife günü yarım günden tam güne çıkarılırken Zafer Bayramı'nda önce gelen 28 Ağustos Pazartesi ile 29 Ağustos Salı günü de idari tatil olarak belirlendi. Buna göre bayram tatili 10 güne çıkarılmış oldu. Yine de bayram tatili için program yapmak isteyenler tam olarak günleri bilmek istiyorlar. İşte bayram tatili takvimi...

BAKANLAR KURULU SONRASI BAYRAM TATİLİ AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Bakanlar Kurulumuz, Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı sürerken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Bakanlar Kurulunda gündemdeki konuların değerlendirildiğini ve karara bağlandığını dile getiren Bozdağ, "Bakanlar Kurulumuz yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günü idari izinli olunmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir." diye konuştu.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı 1 Eylül Cuma günü başlıyor, 4 Eylül Pazartesi sona eriyor. Kurban Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı arasındaki 31 Ağustos perşembe günü yani yarım gün tatil olan arife günü tam gün tatil oldu. Ayrıca 28 Ağustos Pazartesi ile 29 Ağustos Salı günü de tam gün idari izin sayılacak. Yani 10 günlük bayram tatili, 26 Ağustos Cumartesi başlıyor, 4 Eylül Pazartesi sona eriyor.

31 Ağustos Perşembe Arife

1 Eylül Cuma Kurban Bayramı 1. gün

2 Eylül Cumartesi Kurban Bayramı 2. gün

3 Eylül Pazar Kurban Bayramı 3. gün

4 Eylül Pazartesi Kurban Bayramı 4. gün

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler