HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayrampaşa saldırısını Berna Yılmaz ve Çiğdem Yahşi gerçekleştirdi

Bayrampaşa Çevik kuvvet birimine ateş açıldı. Bayraşmapaşa saldırısını DHKP-C üyeleri Berna Yılmaz ile Çiğdem Yahşi gerçekleştirdiği ve saldırganların ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

Bayrampaşa saldırısını Berna Yılmaz ve Çiğdem Yahşi gerçekleştirdi

Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet'e saldırı düzenlendi. Olayda Çevik Kuvvet birimi girişini bir otomobilden ateş edildiği bildirildi. Bayrampaşa saldırısının 2 kadının gerçekleştirdiği ve Çevik Kuvvet birimine yönelik saldırı düzenleyen kadınların kullandıkları ticari plakalı aracı terk edip kaçtığı öğrenildi. İki kadının terörist Bayrampaşa Gazi Sokak'taki bir binada sıkıştırıldığı saldırıda bölge polis ablukasına alındı.

Alınan bilgiye göre, Vatan Mahallesi'ndeki yerleşkenin C kapısında önünde çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında, kimliği belirsiz kişilerce el bombası atıldı ve silahla ateş açıldı. Atılan el bombası patlamazken, burada görevli polisler, saldırganlara karşılık verdi. Kısa süreli çatışmanın ardından, birinin yaralandığı belirtilen saldırganlar, araçla olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine, bölgeye polis helikopterinin yanı sıra, çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yapılan takip sonucu, saldırganların Gazi Sokak'taki bir apartmana saklandığı tespit edildi. Apartmanın çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, özel harekat polisleri de buraya geldi.

TERÖRİSTLER ÖLDÜRÜLDÜ

Bayrampaşa'daki saldırının ardından kaçan saldırganların saklandığı apartmana yönelik operasyonda 2 saldırganın etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne yapılan silahlı saldırı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde 2 kadın teröristin ateş açıp el bombası attığı görülüyor. Polisin karşılık vermesi üzerine kadın teröristler kaçıyor.

AA: SALDIRGANLAR DHKP-C ÜYESİ

Anadolu Ajansı (AA), saldırganların DHKP-C üyesi olduğunu açıkladı. Emniyet kaynaklarından verilen bilgiye göre ise, saldırıyı DHKP-C üyeleri Berna Yılmaz ile Çiğdem Yahşi gerçekleştirdi.

İSTANBUL VALİSİ OLAY YERİNDE

Bu sırada İstanbul Valisi Vasip Şahin olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Şahin "2 terörist etkisiz hale getirildi" dedi. Şahin,"1’i saldırıda diğeri operasyon sırasında olmak üzere 2 polisimiz yaralandı" diye konuştu. Olayı gerçekleştiren kadınların yakalanması için ise polis helikopterinin havadan destek verdiği görüldü.


En Çok Aranan Haberler