HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayrampaşa'da bombalı araçla yakalanan IŞİD'lilerin keşif görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Bayrampaşa'daki bir alışveriş merkezinin otoparkına bombalı araç ve motosiklet bırakarak uzaklaşmaya çalışırken yakalanan 2'si kadın 4 IŞİD'li terörist gündeme bomba gibi düşmüştü. Bayrampaşa'daki AVM'de yakalanan IŞİD terör örgütü üyelerinin hücre evlerinden ayrıldıktan sonra eylem yapacakları bölgelerde keşif yaptıkları o anların fotoğrafı ortaya çıkarken, teröristlerin aracında bulunan bir çocuk da dikkatlerden kaçmadı.

IŞİD üyesi olduğu belirtilen şüphelilerin geçtiğimiz cumartesi günü Bayrampaşa'daki bir alışveriş merkezinin otoparkına bıraktığı bombalı araçla keşif yaparken kameralara yansıdığı ortaya çıktı.

Şüphelilerin aracı bırakmadan önce keşif yaparken güvenlik kamerasına yansıdıkları o anlardan alınan fotoğraflar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Fotoğrafların ilkinde aracı bir erkek kullanıyor, yanında da bir çocuk bulunuyor. İkinci fotoğrafta da aracı bir erkek kullanırken, yanında bir kadın ve arka koltukta bir çocuk görülüyor. Son fotoğrafta da aracı bir kadın kullanırken yan koltukta bir kadın oturuyor.

BOMBALAR MİNİ FIRINDA

Alışveriş merkezinin otoparkına bombalı araç ve motosiklet bırakarak uzaklaşmaya çalışırken biri yaralı yakalanan 2'si kadın 4 IŞİD'cinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin detaylar ortaya çıkmış ve yakalanan IŞİD'lilerin bomba düzeneklerini mini fırınların içine sakladıkları, AVM’nin emanet bölümüne bıraktıkları tespit edilmişti.

EMANETTE X-RAY YOK

Bu bölümde X-ray cihazı bulunmadığı belirtilmiş, dört adet mini fırının üzerinde de çeşitli adreslerin yazıldığı ortaya çıkmıştı. Ağırlıkları 3 ve 4 kg olan bomba düzeneklerinin çivi ve demir parçalarıyla güçlendirildikleri, ateşleme sistemlerinin hazır olduğu ve uzaktan kumanda ile patlatılabilecek şekilde ayarlandığı belirlenmişti.

HÜCRE EVLERİNDE BOMBALAR

Şüphelilerin 27 Ekim’de önce yangın çıkarıp sonra patlatmaya çalıştığı Esenyurt’taki hücre evinde yapılan aramada, 4 mutfak tüpü, 2 bidon kimyasal madde, 2 bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat, demir bilye ve bomba yapımında kullanılan düzenek bulunduğu öğrenilmişti. Aynı şekilde yakılıp patlatılmaya çalışılan Arnavutköy’deki hücre evinde ise 25 mutfak tüpü, 2 bidon kimyasal madde, 2 bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat ve demir bilye ile bomba yapımında kullanılan düzenek ele geçirildiği ifade edilmişti.

OTOPARKTA CANLI BOMBA YELEKLERİ BULUNMUŞTU

Alışveriş merkezinin otoparkına bırakılan bombalı araç ve motosiklette, amonyum nitrat ve bilye ile güçlendirilmiş bomba düzeneğinin yanı sıra 4 sırt çantalı canlı bomba yeleği, 2 silah ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti.


En Çok Aranan Haberler