HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beklenen lodos hava ve deniz ulaşımını iptal ettirdi

Kuzey Ege'de etkili olması beklenen Lodos fırtınası nedeniyle 30-31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde Gökçeada'ya yapılması planlanan tüm feribot seferleri iptal edildi. THY de 103 seferini iptal etti.

Beklenen lodos hava ve deniz ulaşımını iptal ettirdi

Marmara’da ve Ege’de son ayların en kuvvetli fırtınası etkili olmaya başlıyor. Cuma akşamından itibaren fırtına başlayacak. Cuma denizdeki sürati 60 km/s, İstanbul Bursa Çanakkale merkezlerinde 35 km/s sürate ulaşacak.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteorolojinin şiddetli fırtına uyarısı üzerine Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılması planlanan seferler iptal edildi. Çanakkale boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'den yapılan duyuruda, "30.01.2015 Cuma - 31.01.2015 Cumartesi - 01.02.2015 Pazar günleri Kabatepe-Gökçeada Hattı'ndaki yapılması planlanan bütün seferler olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilmiştir. 30.01.2015 Cuma günü olumsuz hava koşulları nedeniyle Geyikli'den Bozcaada'ya saat 14:00 - 18:00 ve Bozcaada'dan Geyikli'ye saat 12:00 - 17:00 seferleri iptal edilmiştir. 31.01.2015 Cumartesi ve 01.02.2015 Pazar günleri Geyikli - Bozcaada Hattı'ndaki yapılması planlanan bütün seferler olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilmiştir” denildi.

HIZI 100 KİLOMETREYE ÇIKACAK

Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerince yapılan fırtına uyarısında; Marmara’da bugün akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerinden esen rüzgarın 90 kilometreye kadar ulaşabileceği, pazar günü ise saatteki hızı 100 kilometreye kadar çıkacağı sanılan tam fırtınanın salı günü sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağının tahmin edildiği duyuruldu. Aynı şekilde Kuzey Ege’de bugün öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerinden 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtına beklendiği, fırtınanın Kuzey Ege’de salı günü sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin edildiği bildirildi.

THY'DE SEFER İPTALLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli lodos uyarısı Türk Hava Yolları'nın 103 seferini iptal ettirmesine neden oldu.

Bugün saat 17.00'den itibaren Marmara'da kuvvetli lodos ve yağışın beklenmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak seferler için havayolu şirketleri ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi önlemlerini aldı. Saatteki hızı 100 km'yi bulacağı kaydedilen lodos uyarısını dikkat alan Türk Havayolları yarın yapacağı iç ve dış hat seferlerinden 103 seferini iptal etti.

Türk Hava Yolları internet sitesinden yolcularına duyuru yaparak iptal edilen seferleri açıkladı. THY'nin resmi internet sitesinde konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Meteorolojik raporlar ışığında, beklenen olumsuz hava durumunun Türk Hava Yolları'nın uçuşlarını aksatma olasılığına karşın gerekli tedbirler alınmaktadır" denildi.

Meteoroloji'den vatandaşlara önemli uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yüksekliğinin kayak merkezleri olan Bursa Uludağ'da 185, Kocaeli Kartepe'de 177, Bolu Kartalkaya'da 168, Isparta Davraz'da 135, Çankırı Ilgaz'da 90, Manisa Spil dağında 25 santimetere olduğu belirterek tahmin edilen kuvvetli lodos fırtınası ve bunun sonucu hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecedeki artışı ve yağışla birlikte kar erimeleri meydana gelmesinin beklendiğini açıkladı.
Vatandaşlarımızın ve yetkililerin kar erimelerinin neden olabileceği ani sel ve taşkın riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler