HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir evde 6 PKK'lı teröristin cesedi bulundu

Şırnak'ta bir evde PKK'lı 6 teröristin cesedi silahları ile bulundu.

Bir evde 6 PKK'lı teröristin cesedi bulundu

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların tamamlandığı, sokağa çıkma yasağının sürdüğü kentte İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat şubeleri ekiplerince tuzaklanan patlayıcıların tespiti ve imhasına yönelik arama çalışmaları sürüyor.

Polis ekiplerince Cumhuriyet Mahallesi Güneş Sokak'taki bir evde ağır koku gelmesi üzerine yapılan aramada bodrum katında PKK'lı 6 teröristin cesedini buldu.

12 KALAŞNİKOF, MAKİNELİF TÜFEK, EL BOMBALARI...

Evde teröristlere ait 12 kalaşnikof, makineli tüfek, 14 el bombası, bu silahlara ait çok sayıda fişek ve şarjör ile gece görüşlü 2 dürbün ve örgütsel döküman ele geçirildi.

Cesetler otopsi için Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı.Güvenlik güçlerince kentte arama çalışmaları sürüyor.

SAVUR'DA ÇATIŞMA

Mardin'in Savur ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 1 asker yaralandı, 5 terörist öldürüldü.

Olay, saat 07.30 sıralarında, Savur ilçesi Bağkaya köyü kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, operasyona çıkan askerler, bir grup PKK'lı terörist ile karşılaştı. Teröristlerin, askerlerin "teslim ol” çağrılarına ateş açarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, 1 asker yaralanırken, 5 terörist öldürüldü. Yaralı asker, Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Bölgede operasyon sürüyor.

6 TERÖRİST TESLİM OLDU

TSK'dan yapılan açıklamada, Şırnak'ın Silopi ilçesinde Irak kuzeyindeki barınama alanlarından kaçan 6 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda ise, Muş merkezinde tespit edilen üç ayrı sığınak içerisinde, 500 kg amonyum nitrat, dört el yapımı patlayıcı ve çok miktarda örgütsel doküman ile muhtelif yaşam malzemesinin ele geçirildiği, Hakkâri Yüksekova'da ise güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında, üç adet tüpe tuzaklanmış el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Şırnak'ın Silopi ilçesinde, güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında; bir el yapımı patlayıcı, 250 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, çok miktarda kablo ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bitlis'in Hizan ilçesinde, bölücü terör örgütü mensubu iki terörist, altı Kalaşnikof piyade tüfeği, 1100 adet fişeği, bir MP-5 makineli tabanca ve bir tabanca ile birlikte yakalandı.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında; yedi adet roketatar mühimmatı, 200 adet doçka uçaksavar mühimmatı, 11 el yapımı patlayıcı ve bir jeneratör ele geçirildi.

Erzurum Şenkaya'da, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında bol miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Irak kuzeyi Gara ve Hakurk bölgelerinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağara, barınak, toprak altı sığınak ve silah mevzileri düzenlenen hava harekâtı ile imha edildi.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler