HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Buzdağı ve Kardelen temiz çıktı

Sakarya Valiliği, geçtiğimiz hafta dolum tesislerinde uygunsuzluk olduğu açıklanan Buzdağı ve Kardelen sularının yapılan ikinci kontrollerde temiz çıktığını açıkladı.

SAKARYA (İHA) - Sakarya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklama, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne gönderilen faks ile Buzdağı ve Kardelen adlı su işletmelerinden alınan ikinci kontrol izleme numunelerinin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeli’ğe uygun olduğu yönünde bilgi ulaşmış bulunmaktadır” denildi.

Açıklamada ayrıca, “EDK Lara, Hazar Vox Nida ve Hünkar adı altında faaliyet gösteren su işletmelerinden ise kendi talepleri doğrultusunda 6 Ağustos 2012 tarihinde kontrol numunesi alınmıştı, ancak bu numunelere ilişkin kontrol analiz çalışmaları, İstanbul Hıfzıssıhha Labaratuvarı’nda devam etmekte olup henüz sonuçlanmamıştır. Revan adlı su işletmesinden kendi talepleri doğrultusunda ikinci kontrol izleme numunesi bugün itibari ile alınmıştır. Bu işletmelere ait sonuçlar elimize ulaştığında derhal duyurulacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Eksikliklerini gideren ve kontrol analiz sonuçları uygun çıkan Buzdağı ve Kardelen’in damacana su üretimine devam edebilecekleri belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Adı geçen işletmelerden bir ay süreyle haftada bir kez numune alınacaktır. Bir ay sonunda alınan haftalık kontrol izleme numuneleri uygun çıkan işletmeler ve bu alanda faaliyet gösteren tüm işletmelerden olduğu gibi, ilgili mevzuatında belirtilen sıklık ve aralıklarla kontrol izleme numuneleri alınmaya ve konu yakından takip edilmeye devam edilecektir. İlimiz kaynak suyu üretiminde, Türkiye’de öne çıkan ilk üç İl arasında yer almaktadır. Su ile ilgili tüm analizlerin ilimiz Halk Sağlığı Labaratuvarı’nda yapılamaması önemli bir eksikliktir. Halk Sağlığı Labaratuvarımızın yeterli seviyeye getirilmesi yönündeki çalışmalar hızla devem etmektedir.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler