HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Canlı bombaları havalimanına götüren taksicinin ifadesi alındı

Atatürk Havalimanı’nda dün gece meydana gelen terör saldırısı ile ilgili olarak 3 teröristi havalimanına getiren taksicinin ifadesi alındı.

Atatürk Havalimanı’nda dün gece meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği, 239 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, 3 teröristi havalimanına getiren taksicinin ifadesinin alındığı, ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, saldırganlarla ilişkili olduğu tespit edilen iki adrese de baskın yapılarak arama yapıldı.

SALDIRININ AYRINTILARI

Bu arada saldırının ayrıntılarına da ulaşıldı. Yapılan çalışmada, üç teröristin aynı taksi ile havalimanına geldiği, birinin dış hatlar geliş, ikiisinin dedış hatlar gidiş tarafına gittiği tespit edildi. Alt katta bulunan dış hatlar geliş terminaline giden teröristinönce ateş ettiği, ardından da kendini patlattığı, hemen ardından da dış hatlar gidiş terminaline giden iki teröristin harekete geçtiği, birinin Glock marka, diğerinin de Kalaşnikof marka silahla ateş ederek X-Ray cihazını geçerek içeri girdiği belirlendi. İçeriye giren iki teröristten birinin dış hatlar geliş terminalinin bulunduğu merdivene doğru yöneldiği, alt kattaki patlamadan kaçanları hedef aldığı, ardından da kendini patlattığı belirlendi. Diğer teröristin deüst katta kalarak kendini burada patlattığı tespit edildi.

KORKUNÇ SALDIRININ DETAYLARI GÜN AYDINLANINCA ORTAYA ÇIKTI - FOTOĞRAFLAR

PATLAMAMIŞ İKİ EL BOMBASI BULUNDU

Olaydan sonra iki adet patlamamış el bombası bulundu. Menşei henüz tespit edilemeyen el bombalarından biri teröristlerin el çantasında diğeri de olay yerinde bulundu.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler