HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP, AK Parti’nin THY’li televizyon reklamını şikayet etti

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AKP'nin reklamını RTÜK ve SPK'ya şikayet etti.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti'nin seçim reklamında Türk Hava Yolları'nı siyasi propaganda aracı olarak kullanarak, usulsüz propaganda yaptığı gerekçesiyle RTÜK ve Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu.

Tekin yaptığı yazılı açıklamada, RTÜK ve SPK'ya yaptıkları başvurunun konusunun, "aldatma ve manipülasyon içeren propaganda çalışmalarına THY ve gençlerin alet edilmesi" olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ancak THY, hiç bir siyasi partinin seçim vaatlerinde kullanabileceği bir şirket değil, halka arzı yapılmış ve borsada işlem gören bir ticari yapıdır. Bu şirketin siyasi propaganda aracı olarak kullanılması, kasten zarara uğratılması şirket yöneticilerinin ve sorumlularının hem hukuki hem de cezai anlamda sorumluluklarını doğurmuştur. Hukuken kendi yetki ve sorumluluğunda bulunmayan bir konuyu istismar eden AKP yönetimi ve bu hukuksuzluğa göz yumarak ortak olan THY Yönetim Kurulu'nun kanunlar ve milletimiz karşısında sorumlulukları vardır. Bu nedenle verdiğimiz dilekçe ile gerekli tahkikatın yapılarak, SPK ve RTÜK mevzuatına aykırı, gerçeklerle örtüşmeyen bu siyasi propaganda ve reklam yayınlarının hukuka aykırılığının tespit edilmesini ve engellenmesini talep ettik."

Avukatı aracılığıyla RTÜK ve SPK Başkanlıklarına iletilen suç duyurusunun takipçisi olacağını da belirten Tekin, "SPK ve RTÜK, AKP'nin yapmış olduğu bu usulsüzlüğe uyan ceza ve yaptırım için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmalıdır" dedi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler