HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanı başka bir görev istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanında, Körfez ülkelerine yaptığı ziyaretin ardından basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'te İsrail polisinin yaptığı uygulamaya ilişkin "İsrail, tutumuyla bölgeye zarar veriyor" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in istifa ettiğine dair iddialara ilişkin ise, "Diyanet İşleri Başkanı başka bir görev istedi. Başbakan'la konuyu görüşeceğiz. Ama görevden almak söz konusu değil" dedi.

Körfez ülkelerini kapsayan ziyaretini tamamlayarak yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

İsrail'i bir kez daha insani ve İslami değerlere uygun davranmaya davet ediyorum. Kimden gelirse gelsin şiddeti maruz görmediğimizi ifade ediyorum.Kutsallarımızın ayaklar altına alınmasına müsaade edemeyiz

Üs konusu gerek Suudi Arabistan gerekse Kuveyt'te gündeme gelmedi. Katar'da tabi gündeme gelmesi tabii idi. Orada daha neler yapabileceğimizi görüşme imkanımız oldu bunları görüştük ve bir diğer yandan Katar'ın son dönemde özellikle de takındığı bu olumlu tavır takdire şayandır.

"BİRLİK OLUP KARŞI DURMAMIZ GEREK"

Suudi Arabistan ile yaptığımız görüşmede biz temenni ve beklentilerimizi açık ve net bir şekilde ifade ettik. Bizim buradaki en önemli beklentimiz İslam dünyasında birliğin beraberliğin daim ve kalıcı olması. Bu tür parçalanmalara veya bu tür karşılıklı tehditlere fırsat vermemek bunun yanında özellikle gerek Irak gerek Suriye'de toprak bütünlüğünü tehdit eden gelişmelere karşı hep birlikte el birliği ile karşı durmamız gerektiğini Suudi Arabistan ile de görüştük ve beklentilerimizin takipçisi olacağız.

Netanyahu'nun bu açıklamalarının kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Bunun ne evrensel ne insan hakları beyannamesine ne inanç özgürlüğüne hiçbir bu tür uluslararası alt yapısı olan tüm bildirilere belgelere ters bir harekettir. Burada ibadetlerini yapmaya gidenlere orada yapılan özellikle gerek silahlı gerek sert muameleler ve bunların karşılığında da şurada bir kaç gün içerisinde şehit olanların durumunu gördük yüzlerce kişi yaralanmıştır. Daha önce de söyledim acaba bu tür muamele farklı ülkelerdeki Yahudilere karşı yapılmış olsa tavırları ne olur? Biz ülkemizde bu tür olaylar olmasın diye her türlü tedbiri alıyoruz bunun yanında da misilleme yapmak isteyenlere de yaptıklarınız yanlıştır buna müsaade edemeyiz emniyet teşkilatımıza da özellikle tedbirlerini alın ve buna müsaade etmeyin diyoruz.

"İSRAİL YANLIŞA VE YALNIZLIĞA GİDİYOR"

Son dönemlerde birbirini ateşleyen batıda da benzer olaylar görüyoruz ancak Harem-i Şerif çok farklı. Tüm dünyadaki Müslümanların ilk kıblesi burası ve buraya karşı bir sorumluluğumuz var. Bunun gereği yapılıyor. Bu BM'de gündeme gelecektir. Eylül ayı yaklaşıyor. İsrail attığı bu adımlarla yanlışa gidiyor ve şunu da açık net söylüyorum yalnızlığa gidiyor.

"GEREKEN ADIMI DA ATACAĞIZ "

Her ülke güvenliğini tehdit eden durumlar karşısında adımlarını atacaktır. Bir çok kez ABD ile de görüşme yaptık. Biz S-400'ler üzerinde bir planlama yaptık ve bununla ilgili de ilgili birimlerimiz görüşmelerini yapıyorlar ve adımı da atacağız. Bunun endişe verici hiçbir yanı yok. Farklı silahlar kullanıldığında endişe vermiyor S-400 kullanıldığında endişe veriyor bu nasıl bir şeydir? Türkiye artık geleceğine yönelik güvenlik noktasındaki bütün simülasyonlarını buna göre yapıyor ve yol haritamızı da buna göre belirliyoruz. Görüşmeler de büyük ölçüde bitti.

"SAYIN BAŞKAN GÖREVİNİN BAŞINDADIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in görevden ayrıldığı iddiaları' için şu yanıtı verdi:

Şu anda henüz böyle atılmış bir adım söz konusu değil fakat geleceğe yönelik Sayın Başkanın bu noktada farklı bir görevle devam şeklinde bir arzusu, talebi söz konusu. Bu da tabii Sayın Başbakan ile görüşmek, değerlendirmek suretiyle verilecek bir karardır ama henüz Sayın Başkan görevinin başındadır. Ne görevden alma ne istifa, böyle bir şey söz konusu değildir.


En Çok Aranan Haberler