HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyadin’de güvenlik güçlerine PKK ateş açtı

Ağrı’da bugün yapılacak ağaç dikme etkinliği için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere, PKK’lı teröristler tarafından ateş açıldı.

Ağrı Diyadin’in Yukarı Tütek köyündeki ağaç dikme etkinliği için güvenlik önlemi alan askerlere PKK’nın ateş açması sonucu dün sabah saatlerinde çıkan çatışma, yaklaşık 12 saat sürdü. Jandarma Özel Harekat ile Ağrı’daki İç Güvenlik Tugayı’ndan gelen takviye güçlerinin PKK’nın saldırısına verdikleri karşılıkta 5 terörist öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, bir teröristin de yaralı olarak ele geçirildiğini duyurdu.

Valilikten açıklama

Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Valilik, Diyadin İlçesine bağlı Yukarı Tütek köyünde, 11 Nisan 2015 günü düzenlenecek olan fidan dikme etkinliğine katılacak vatandaşların güvenliğini sağlamak maksadıyla bölgede görevlendirilen güvenlik güçlerimize terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu çatışma meydana gelmiş olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

TSK: 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 1 TERÖRİST YAKALANDI
Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı'daki terör saldırısında 5 teröristin öldürüldüğünü, 1 teröristin yaralı olarak ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ağrı ili Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle gün boyu devam eden silahlı çatışmada yaralanan dört asker Ağrı Devlet Hastanesi'ne tahliye edildi. Üç askerin yaralarının hafif olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, bir askerin ise ameliyata alındığının hastane yetkililerinden öğrenildiği belirtilen açıklamada, "Yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz. Diğer taraftan silahlı çatışmada beş teröristin öldürüldüğü, bir teröristin yaralı olarak ele geçirildiği bilgisi alınmıştır" denildi.

Bakan Ala: 4 jandarma yaralandı

Erzurum'da bulunan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala Ağrı Diyadin'deki saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Efkan Ala "1'i üsteğmen 3'ü uzman çavuş 4 jandarma yaralanmıştır. Saldırıyı yapanlar etkisiz hale getirildi" diye konuştu.

ÖNCEDEN YIĞINAK YAPMIŞLAR

Güvenlik birimlerinden edinilen bilgiye göre, çatışma PKK’lı teröristlerin askerlere ateş açmasıyla başladı. Yetkililer, teröristlerin söz konusu bölgeye daha önceden yığınak yaptıklarının anlaşıldığını ve 25’den fazla teröristten oluşan grubun çatışmaya girdiğini söylediler. Çatışmanın uzaması üzerine Ağrı İç Güvenlik Tugayı’ndan bölgeye takviye gönderilirken, zırhlı motorlu birlikler de bölgeye sevk edildi. Bölgede çatışma akşam saatlerinde biterken, olay yerinden kaçtıkları tahmin edilenlerin karadan ve havadan da insansız hava araçları ile arandıkları öğrenildi. Teröristlerin İran sınırına doğru kaçma ihtimaline karşı da sınır bölgesinde daha yoğun güvenlik önlemi alındığı belirtildi.

DAVUTOĞLU ÖZEL’LE GÖRÜŞTÜ

Çatışmalar devam ederken Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve İçişleri yetkilileriyle birkaç kez görüşerek bilgi aldı. Davutoğlu, Twitter hesabından da, “Ağrı’daki hain saldırıya gerekli cevap Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından veriliyor. Az önce Genelkurmay Başkanımız ve İçişleri yetkililerimizden tekrar bilgi aldım. Kimse şüphe etmesin. İnsanlarımızın özgür iradeleriyle oy kullanacakları seçimin güvenliği mutlaka sağlanacaktır” diye yazdı.

YOLLAR TUTULDU, HELİKOPTERLER UÇUYOR

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Yukarı Tütek Köyü'nde bu sabah PKK'lıların askerlere ateş açması sonucu 1 üsteğmen ile 3 uzman çavuşun yaralanmasından sonra bölgeye sevk edilen takviye timlerin operasyonu sürüyor.Diyadin ile Yukarı Tütek'e giden yol üzerindeki ilk köy olan Boyalan'da konuşlanan askerler, bölgeye giriş çıkışları kontrol altına aldı. Askeri helikopterler bölgede operasyona destek veriyor.

Güvenlik güçleri, olası saldırıya karşı güvenlik önlemi alırken Yukarı Tütek Köyü'ne 15, Diyadin'e 4 kilometre uzaklıktaki Boyalan Köyü'nde yaşayan 70 yaşındaki Ahmet Çifti, oğlunun da KKTC'de asker olduğunu ve yaşanan olaylara üzüldüğü söyleyerek ağladı.

HDP İL BAŞKANI: ONLAR DA ŞENLİĞE KATILACAKTI

Diyadin'in Boyalan Köyü'ne gelen HDP Ağrı İl Başkanı Sabri Tayfur bugün Yukarı Tütek Köyü'nde 'Bahar Festivali' ve fidan dikme etkinliğini planlandığını anlattı.

PKK'lıları kastederek "Onlar da şenliğe katılacaktı" diyen Sabri Tayfur, Boyalan Köyü'ne geliş nedenini açıklarken şöyle dedi:

"Biz parti olarak bu tür kaos ortamını bertaraf edebilmek için de buraya geldik. Özellikle Diyadin merkezde sivil kesimi tamamen durdurduk. Sadece heyet olarak buraya geldik. Bu savaşın önüne geçebilmek için, insanların ölmemesi için kendimizi kalkan olarak ortaya atacağımızı söyledik. PKK ile devlet güçleri arasında çatışma çıktığını söylüyorlar. Onlar da burada şenliğe katılacaktı" diye konuştu.

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler