HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'daki saldırı... Bombalı aracın bırakılma anı kamerada

7 polisin şehit olduğu, 13’ü polis 27 kişinin yaralandığı saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı kesinleşti. Aracın, patlama bölgesine bırakılma anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Hamravat ve Gökkuşağı sitelerinin arasında bulunan caddede, polisleri taşıyan servis aracının geçişi sırasında yaşanan patlamada 7 polis şehit oldu, 13 polis ve 14 sivil yaralandı.

Saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı kesinleşti.

Bomba yüklü aracın, patlamanın yaşandığı bölgeye bırakılma anı, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

YILMAZ: 7 ŞEHİT, 13'Ü POLİS 27 YARALI VAR

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'daki terör saldırısının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini, patlamada 7 polisin şehit olduğunu, 1'i ağır 13 polis ile 1'i ağır 14 sivilin yaralandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Diyarbakır'da yaşanan bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "Hain saldırıda maalesef 7 Emniyet mensubumuz şehit oldu. Ben hayatını kaybeden polislerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Bu saldırılar bizim terörle mücadelemizi kesintiye uğratmayacaktır. Milletimizin desteği ve güvenlik güçlerimizin desteğiyle bu terör belası engelini kaldıracağız. Terör örgütü köşeye sıkıştıkça kirli yüzünü ifşa etmektedir… Masum insanların kanını akıtan teröristlere “terörist” diyemeyenlerin olduğunu görüyoruz. Çeşitli kılıflar altında himaye gören terör, maalesef aldığı bu cesaretle ülkemizi, vatandaşlarımızı hedef almayı sürdürüyor. Bizim, buna tahammülümüz kalmamıştır. Türkiye şu anda dünyanın en eli kanlı terör örgütlerinin ortak hedefi durumunda bulunan bir ülkedir. Buna rağmen demokrasiden, özgürlüklerden, hukuk devletinden taviz vermeden mücadelemizi sürdürüyoruz. Maruz kaldığı yüksek birçok terör tehdidiyle mukayese edildiğinde hak ve özgürlükler bakımından Türkiye'den daha ileri standartta bir ülke yoktur. Bu hakkın, ülkemize ve milletimize teslim edilmesini özellikle bekliyorum." dedi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler