HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

e-Bordro maaş sorgulamaları ile kesintilerden haberdar olun

Kamu çalışanlarının maaş hareketlerini takip etmeye yarayan e-Bordro'ya internet üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz. Peki e-Devlet hizmetlerinden e-Bordro maaş sorgulama nasıl yapılır? İşte yanıtı...

e-Bordro maaş sorgulamaları ile kesintilerden haberdar olun

Son iki aya ait olan maaşlarının detaylarını ve kesintilerini takip etmeye yarayan e-Bordro'lar pazartesi günü yayınlanıyor. Kamu veya devlet kurumunda çalışan vatandaşların her ayın 15'inde yatırıldığı maaşları, e-Bordro ile kontrol edilebiliyor. Maaş kesintileri, artışları kısacası maaşlar hakkındaki her türlü bilgiye e-Bordro denen belgeden ulaşılabiliyor. Öte yandan e-Bordrolar kredi başvuru, gelir tespiti gibi pek çok işlem sırasında istenebiliyor. Ayın 15'inde erişime açılan e-Bordro maaş sorgulamaları sayesinde maaş hareketleri internet üzerinden hızlı bir şekilde haberdar olabiliyor. Peki e-Bordro sorgulamaları nasıl yapılır? Maliye Bakanlığının bir hizmeti olan ve e-Devlet'ten de sorgulanabilen e-Bordro maaş sorgulama hakkında detaylı bilgi haberimizin devamındadır.

E-DEVLET ÜZERİNDEN E-BORDRO MAAŞ SORGULAMALARI NASIL YAPILIR?

Bilindiği üzere Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nden yayınlanan e-Bordro maaş sorgulamaları artık e-Devlet'te... Peki nasıl? www.turkiye.gov.tr adresinde Maliye Bakanlığı başlığı altında yer alan e-Bordro görüntüleme işlemini e-Devlet sisteminden gerçekleştirmeniz için öncelikle e-Devlet Kapısına giriş yapacağınız bir şifrenizin olması gerekmektedir. Bu şifreyi de PTT şubelerinden alabilir ve size verilen şifre ile T.C. Kimlik Numaranızı kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Bunun yanında Mobil İmza, İnternet Bankacılığı, Elektronik İmza ve T.C. Kimlik Kartı ile de e-Bordro sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Ardından sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Maliye Bakanlığını bulmalısınız. Maliye Bakanlığının alt seçeneklerinden Maliye Bakanlığı E-Bordro hizmetini seçerek işleminizi tamamlayabilirsiniz. Haberimizde yer alan bağlantı sayesinde e-Bordro maaş sorgulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

E-DEVLET'İN E-BORDRO HİZMETLERİ NELERDİR?

Maliye Bakanlığı hizmetleri arasında yer alan e-Bordro işlemini gerçekleştirerek maaşınızdaki kesintileri, net ve brüt maaşlarınızı öğrenebilirsiniz. Bu işlemi e-Devlet'ten yapmak için öncelikle portala giriş yapmak gerekiyor. e-Bordro sorgulamalarında maaşlarınıza ait detaylı bilgiyi bulabilirsiniz. Bunun yanında e-Yolluk uygulaması da Maliye Bakanlığı hizmetleri arasında yer almaktadır.

E-BORDRO NEDİR?

E-Bordro Maliye Bakanlığına bağlı olan Muhasebat Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen maaş hesaplaması yapılan kamu personelinin yararlanabildiği elektronik ortamda bordro görüntüleme hizmetinin genel adıdır. Kamu personeli olarak çalışan memurlar e-bordro sistemi sayesinde son iki aya ait olan maaşlarının detaylarını excell formatında ulaşabilecekleri bir sistemdir.

Görüntülenen bordrolarında memurlar kendi ünvanlarını, hizmet sınıfı hakkında bilgiyi, kadro durum bilgileri ve buna benzer özlük bilgilerine de ulaşabilmekte ve hatalı olduklarını düşündükleri bilgiler için ise Tahakkuk Birimi üzerinden ilgili Mal Müdürlükleri ya da Muhasebe mü-dürlüklerine başvurmak durumundadırlar. Ayrıca şunu da belirtelim ki ekranda görüntülediğiniz bordrolar sadece ve sadece bilgilendirme amacı gütmektedir. Bir çok özel firmada yer alan sistemin kamuda ki uygulamasıdır. E-Bordro sayesinde (kapsama girenler) memurlar maaşlarından ne kadar kesintinin ne için alındığını rahatlıkla görebilmekte ve asgari geçim indirimi kazanımlarını da öğrenebilmektedirler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler