HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı! Sonuçlar nasıl öğrenilebilir?

Ehliyet sınavı sonuçları an itibariyle açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca organize edilen ehliyet sınavının sonuçları, MEB'in sonuç sorgulama sayfaları aracılığı ile adaylar tarafından öğrenilebilir durumda! Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı, şimdi de direksiyon sınav listesi stresi başladı. 29 Temmuz'da gerçekleştirilen ehliyet sınavı sonuçları 10 Ağustos 2017'de açıklandı ve kurslar aracılığı ile adaylara sunuluyor. İşte ehliyet sınavı sonuçları hakkında tüm detaylar!

Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı! Sonuçlar nasıl öğrenilebilir?

Ehliyet sınavı sonuçları, gerçekleştirilen değerlendirilmeler sonucu kamuoyuna duyuruldu. MEB'in organizasyonu ile binlerce sürücü adayı, teorik ve çoktan seçmeli standartta olan ehliyet sınavı için katılım sağladı ve şimdi ise sıra direksiyon sınavına geldi. Ehliyet sınavı sonuçları , MEB'in resmi sonuç duyurma, sonuç sorgulama sayfası aracılığı ile öğrenilebilir durumda ve TC kimlik no'su ile birlikte sisteme giriş yaparak ehliyet sınavı sonuçlarını öğrenebilirler. Zira tüm sınav sonuçları, kurslara bağlı olarak da öğrenebiliyor.

Daha önce ehliyet sınavı sonuçları için 'sonuçlar akşam açıklanacak' tahmini vardı ve kısmen bu şekilde gerçekleşti. Aslında sosyal medyada, gün içerisinde adaylara 'başarılı oldunuz' mesajları iddia edildi. 2017 yılında yapılan 2 ehliyet sınavından ilkinin sonuçları saat 14.05'te diğerinin de 09.50'de ilan edildi. 2016'da ise genellikle sınav sonuçlarının öğleden sonra açıklandığı görülüyor. Son sınav gibi olursa bugün MTSAS-3 ehliyet sınav sonuçlarının 10.00 civarı açıklanmasını bekleyenler de oldu.

Ehliyet sınavı sonuçları sorgulama

Sınav sonuçları MEB'in arayüzünden duyurulduğu zaman, bu link aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

Yukarıdaki adres, MEB'in resmi internet sayfası. Önünüzde oluşan diyalog (pencere) içerisine TC kimlik numarası girişi sağlayarak sisteme erişebilirsiniz. Bununla birlikte ehliyet sınavı sonuçları, e-devlet sistemi ile de görüntülenebilir.
70 puan ve üstünü alan adaylar, direksiyon sınavı için hak kazanmış demektir.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Teorik ehliyet sınavından en az 70 alan adaylar direksiyon sınavına katılma hakkı kazanacaklar. Adayların direksiyon sınavına ne zaman kaçta girecekleri ehliyet kursu tarafından adaya bildirilecek.

2017 EHLİYET SINAVLARI TAKVİMİ

Bu yılın bitimine kadar önümüzdeki 2 tane ehliyet sınavı kaldı. MTSKS-4 07 EKİM 2017 Cumartesi, MTSKS-5 de 23 ARALIK 2017 Cumartesi günü yapılacak. İki sınav da saat 14.00'de gerçekleştirilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler