HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emmanuel Macron kimdir? İşte Macron ve eşi hakkında detaylar

Cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci turda kazanan Emmanuel Macron Fransa'nın en genç lideri oldu. 39 yaşındaki Emmanuel Macron yaşı, söylemleri, kendinden yaşça epey büyük eşi ile çok konuşuldu. İşte Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Macron'un yaşamı, kariyeri ve yeni First Lady eşi ile ilgili detaylar...

Emmanuel Macron kimdir? İşte Macron ve eşi hakkında detaylar

Fransa'da büyük tartışmalara sahen olan Cumhurbaşkanlığı seçimş sıona erdi. Seçimde 2. tura kalan Emmanuel Macron ile Marine Le Pen arasındaki mücadele Macron'un zaferi ile sonuçlandı. Peki sağı ve solu birleştireceğini söyleyen Macron kimdir? Macron'u ve Fransa'nın yeni First Lady'si eşini tanıyalım.

EMMANUEL MACRON KİMDİR?

Macron, doktor bir anne ve nöroloji profesörü bir babanın çocuğu olarak 21 Aralık 1997 yılında Amiens'de dünyaya geldi. Üniversitede Felsefe bölümünü bitiren Macron, 2002-2004 yıllarından Ulusal İdare okulunda (ENA) eğitim gördü ve Nijerya büyükelçiliğinde staj yaptı. 2011'de kamu işleri alanında yüksek lisans yaptı.
2004'te ENA'dan mezun olan Macron Ekonomi Bakanlığında maliye müfettişi olarak çalışmaya başladı. Dahs onra 2007'de Fransa'nın ekonomik büyümersini güçlendirme komisyonunda yardımcı raportör oldu. 2008 yılında 50 bin euroluk büyük bir tazminat verip kontratını fest ederek devletteki işinden ayrıldı.
Rothschild & Cie firmasında ticari bankacı olarak çalışmaya başlayan Macron, Pfizer'in bir kolunun Nestlé tarafından satın alınmasını yönetti. 9 milyar euroluk bu süreci yönetmesiyle milyoner oldu.

GENÇ YAŞTA SİYAETE ADIM ATTI

Yurttaşlar Hareketi'nde (MDC) siyasi hayatına başlamış, 24 yaşında Sosyalist Parti'ye katılmış ve 2006-2009 yıllarında etkin olmuştur. 2002'den itibaren eski başbakan Michel Rocard'a yakındır. 2006 yılından itibaren Jean Jaurès Vakfı'nda görev almıştır yine aynı yıl Jean-Pierre Jouyet aracılığıyla François Hollande ile tanıştırılmış ve 2010'dan itibaren Hollande'ın yakınında yer almıştır. 2007 Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, dahil olduğu Gracques grubu (eski patronlar ve memurların oluşturduğu düşünce grubu) Ségolène Royal ile François Bayrou'nun ittifak yapması çağrısında bulunmuştur. 2011'de Sosyalist Parti'nin cumhurbaşkanlığı önseçiminde François Hollande'ı desteklemiştir.

15 Mayıs 2012'de François Hollande'ın cumhurbaşkanı olmasıyla beraber cumhurbaşkanlığı genel sekreter yardımcısı olmuş ve 30 Ağustos 2014'ten geçerli olmak üzere Temmuz 2014'te bu görevden ayrılmıştır. 2. Manuel Valls Hükümeti'nde Ekonomi, Sanayi ve Dijital Ekonomi Bakanı olarak görev almıştır. Bazı gözlemciler tarafından Sosyal liberal veya sosyal demokrat olarak değerlendirilmektedir ve Sosyalist Parti'nin sağ kanadına mensup olarak algılanmıştır. 30 Ağustos 2016'da hükümetten istifa etmiştir. İstifası sonrası En Marche ! (Yürüyoruz) hareketini oluşturarak 2017 Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını koymuştur. İlk tur sonucunda Marine Le Pen ile ikinci tura kalmıştır.

MACRON'UN KENDİNDEN BÜYÜK, ESKİ ÖĞRETMENİ EŞİ

Seçimler sırasında Macron ile eşinin hikayesi de oldukça tartışıldı. Eşinin kendinden epey büyük olması ve geçmişte de öğretmeni olması kimi kesimlerce oldukça eleştirildi.

Macron'un eşi Trogneux, Paris Match dergisine verdiği mülakatta, "Henüz 17 yaşındayken Emmanuel bana 'Ne yaparsan yap, bir gün seninle evleneceğim!' demişti" diye konuştu.

İkilinin ilişkilerinin Macron 16, Trogneux da 40 yaşındayken yanaktan verilen bir öpücükle başladığı söyleniyor. Fransız gazeteci Anne Fulda, ikiliyle ilgili yazdığı kitabında ikilinin ilişkileri başladığında Macron'un 17 yaşına girmek üzere olduğunu, Trogneux'nun da hala evli olduğunu belirtiyor.

Hatta Trogneux'nun üç çocuğundan birisinin Macron'un sınıf arkadaşı olduğu ve en büyük oğlu Laurence'ın da Macron'dan iki yaş büyük olduğu ifade ediliyor.
Fulda'nın kitabında yer alan iddialara göre, ikili arasındaki ilişkiye dair dedikoduların yoğunlaşmasının ardından Macron'un ailesi devreye girerek çocuklarını bu ilişkiden uzaklaştırmaya çalıştı.

O dönem, Trogneux ile bir görüşme yapıldı. Ancak Fransızca öğretmeni, gözyaşları içinde ilişkisinden vazgeçmeyi reddetti.

Bunun üzerine, Macronlar oğullarını Paris'teki Henri-IV Lisesi'ne yatılı okumaya gönderdi. Ancak bu dönemde Macron'un sık sık kaçarak, Trogneux ile gizli gizli buluşmaya devam ettiği öne sürülüyor.

2006 yılında ise Brigitte Trogneux çekişmeli bir davanın sonunda kocasından boşandı ve bir yıl sonra Emmanuel Macron ile dünya evine girdi. Evlendiklerinde Macron 29, Trogneux ise 54 yaşındaydı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler