HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'ın yol arkadaşlarından Erol Olçak kimdir? Kalkışmada yaşamını yitirdi

Erol Olçak asker tarafından açılan ateş sonucunda hayatını kaybetti. Vatandaşlar Erol Olçak kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. Reklamcı Olçak hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır.

Erdoğan'ın yol arkadaşlarından Erol Olçak kimdir? Kalkışmada yaşamını yitirdi

Türkiye'de 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybedenlerden biri de Erol Olçak ve oğlu oldu. İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nü darbeci askerlerin kapatmasıyla başlayan kalkışma sırasında burada bulunan Arter Ajans'ın sahibi Erol Olçak, askerlerin halkın üzerine açtığı ateş sonucunda 16 yaşındaki oğlu ile birlikte yaşamını yitirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul İl Başkanlığı döneminden bu yana birlikte çalıştığı Erol Olçak kimdir sorusuna vatandaşlar tarafından yanıt aranıyor. İşte Erol Olçak kimdir sorusunun yanıtı...

Erol Olçak kimdir?

Erol Olçak, 1963 yılında Çorum'da dünyaya geldi. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Estetik ve Sanat Tarihi bölümünde tamamlayan Olçak, 1987 yılında Arter Reklam Ajansı'nı kurdu ve reklamcılığa başladı. Siyasal tanıtım faaliyetlerinde bulunan Olçak, bu faaliyetlerine Refah Partisi'nin seçim çalışmaları ile başladı.

Mehmet Ali Şahin'in 1987'deki adaylık sürecinde olduğu gibi bir çok kişisel aday kampanyasında çalışan Erol Olçak, sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı görevi yaptığı sırada Recep Tayyip Erdoğan ile tanışma fırsatı buldu. Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemden itibaren birlikte çalışmalar yapan Olçak, bu dönemde Doğru Yol Partisi'nden (DYP) teklif aldı.

1999 seçimleri öncesinde Tansu Çiller'e sunum hazırlayan Erol Olçak, bu süreçte DYP'nin kampanyasını yürüttü. AK Parti'nin kuruluş çalışmaları sırasında yeniden Erdoğan ile çalışmaya başlayan Olçak, bugüne değin AK Parti'nin siyasi iletişim faaliyetlerini sürdürdü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler