HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir'de tencere-tavalı eyleme 10 gözaltı

Eskişehir'de parkta toplanan, tencere ve tavalara vurarak 'Başkanlığa hayır' sloganları atan gruba, uyarılara rağmen dağılmayınca polis ekipleri müdahale etti. Polis müdürünün megafonla dağılmaları için uyarıda bulunduğu grup, parktan çıkarak ara sokaklarda yürümeye başlarken, Üniversite Caddesi'nde yeniden polis müdahalesiyle karşılaştı. Dağılmaları yönündeki uyarı tekrarlanan gruptan aralarında HDP Eskişehir Tepebaşı Merkez İlçe Başkanı Emine Kaya'nın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir'in Yeni Bağlar Mahallesi Kartal Tepesi Sokak'taki parkta dün gece toplanan çoğunluğu üniversite öğrencisi grup, evlerinden getirdikleri tencere ve tavalara kaşıklarla vurarak eylem yaptı.

'Susma haykır, başkanlığa hayır' diye slogan atan grubun yanına bir süre sonra polis ekipleri geldi. Polis müdürünün megafonla dağılmaları için uyarıda bulunduğu grup, parktan çıkıp ara sokaklarda yürümeye başladı.

Ses çıkararak yürüyen gruptakilere, Üniversite Caddesi'ne gelindiğinde yine polisler dağılmaları için uyarıda bulundu. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdahalede bulundu.

Aralarında HDP Eskişehir Tepebaşı Merkez İlçe Başkanı Emine Kaya'nın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Kollarına plastik kelepçe takılarak çevik kuvvet midibüslerine bindirilenlerden N.B.'nin üzerinden sustalı bıçak çıktı.

Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde sağlık raporları alınan 10 kişi daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

REFERANDUM PROTESTOLARI DEVAM EDİYOR

Türkiye'de anayasa değişikliği referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan protestolar, pazartesi akşamı da devam eti. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Eskişehir'de protestolar düzenlendi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun mühürsüz oyları geçerli sayma kararı almasının ardından başlayan protestolarda, ‘Hayır biz kazandık' sloganıyla referandumun iptal edilmesi talepleri dile getiriliyor.

Pazartesi akşamı İstanbul Kadıköy ve Beşiktaş'ta düzenlenen eylemlerde çok sayıda kişinin toplandığı bildiriliyor. Kadıköy ilçesinde eylemciler, "Hayır biz kazanacağız' pankartları açarken, Beşiktaş'taki eyleme 2 bine yakın kişinin katıldığı bildirildi. Protesto gösterilerinin düzenlendiği semtlerde eylemlere ayrıca ‘tencere tavalı' protestolar da eşlik etti. Birçok semt sakini pazar akşamından bu yana belirlenen saatlerde evlerinden tencere tavalı eyleme katılıyor.

YSK'nın kararı İzmir ve Antaya'da da protesto edildi. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre iki kentte düzenlenen eylemlerde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun oy verme işlemi sırasında aldığı bir kararla mühürsüz oy pusulalarını geçerli sayması, büyük tepkiye yol açtı. Başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere, muhalif gruplar seçime usulsüzlük karıştığı iddiasıyla referandumun iptal edilmesini talep ediyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, referandum sonuçlarına karşı başlatılan tencere tavalı protestolara tepki gösterdi. Erdoğan, "Hiç şüphesiz birileri hüsrana uğradı. Baktım ki tencere tavacılar çıkmış ortaya. Neymiş, onlar da ‘Hayır’ı kutluyorlarmış. İşte bunlar Gezici. Bunlar tencere tavacı. Tencere tava hep aynı hava” dedi.

İZMİR'DEKİ REFERANDUM PROTESTOSUNA MÜDAHALE: 19 GÖZALTI

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, referandum sonuçlarını protesto eden gruba polis müdahale etti ve 19 kişi gözaltına alındı.

Dün akşam saatlerinde üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu Küçükpark'ta toplanan bir grup, slogan atarak anayasa değişikliği referandumu sonuçlarını protesto etmeye başladı. Polis gösterinin izinsiz olduğu belirterek dağılmaları uyarısında bulundu. Uyarıya rağmen protestocu grup slogan atmayı sürdürdü. Çevik kuvvet ekipleri göstericilere biber gazı ve TOMA ile su sıkarak müdahale etti. Müdahale üzerine sokak aralarına kaçışan protestoculardan 19'u gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


Aynı yerde pazar gecesi, yine referandum sonuçlarını protesto etmek için yapılan gösteriye de polis müdahale etmiş, 4 kişiyi gözaltına almıştı. (Ajanslar)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler