HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ethem Sarısülük dosyasından çıkan skandal

Ethem Sarısülük'ün Ankara'da polis kurşunuyla öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ederken, skandallar da bitmek bilmiyor.

Polisin bilirkişi raporuna rağmen meşru müdafa gerekçesiyle serbest bırakılması, savcılığın bu karara itiraz etmemesi, ailenin itirazının reddedilmesinin ardından şimdi de dosyaya giren mobese kaydının ağaç görüntüsünden ibaret olduğu anlaşıldı.

YKM mobesesi

Kızılay'a en hakim noktadaki YKM mobesesi olarak nitelenen mobese kamerasının dosyaya konulan kaydında, polislerle göstericiler arasındaki çatışma görülüyor. Ancak polisin ateş ettiği sırada kameranın önce yukarıya çevrildiği daha sonra da uzaktaki bir ağacı çektiği görülüyor.

Tehdit iddiası

Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük de dün kendi twitter hesabından çarpıcı iddialarda bulundu. Sarısülük, twitter'dan yaptığı açıklamalarda şunları iddia etti:

"Son günlerde Ethem'in sık sık uğradığı yerlere baskın yapan Ankara Emniyeti, en son baskınını Ethem'in çokça gittiği halasının evine yaptı. Aile fertlerini evde bulamayan polis, binanın kapıcısına aileyi sormuş ve onlara bir not bırakmış, 'Onlara söyleyin, gördüğümüz yerde göz altına alacağız. Sesleri çok çıkıyor' demişler. Sarısülük ailesi olarak akrabalarımız da bizimle birlikte direnişlere destek vermekte ve mücadele etmektedir. İstedikleri, bu davanın peşini bırakmamızdır. Bilsinler ki bizim de kafamıza kurşun sıkılsa, bu davadan vazgeçmeyeceğiz. Onların tehditlerinden, baskılarından korkmuyoruz. Avukatlarımız şikayette bulunacaktır."

"Davamızdan vazgeçmeyeceğiz"

Sarısülük, bir başka tweetinde ise "polis baskınını" şu ifadelerle iddia etti:
"Akrabalarımızın evi, polisler tarafından basılmış ve kendileri tehdit edilmiştir. Halamızın kızları polis tehdidiyle susturulmak istendi. Delilleri gizlemeleri, polisi serbest bırakıp korumaları, dilekçelerimizin reddedilmesinden sonra şimdi de akrabalarımız tehdit ediliyor. Bizlere uygulanan bu baskı ve yıldırma politikasını kınıyoruz. Akrabalarımızdan ne isteniyor? Amaçladıkları ne? Korkup bu davanın peşini bırakacağımızı mı sanıyorlar? Aldanıyorlar. Biz bu davadan da, kavgadan da vazgeçmeyeceğiz."

Yengeye de tehdit

Sarısülük'ün ailesine de daha önce de tehdit telefonları gelmişti. Kimliği belirsiz kişiler, Sarısülük'ün yengesini arayarak tehdit etmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler