HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fethullah Gülen'in yerine İsmail Büyükçelebi geçebilir

Finans kaynakları ve eğitim kurumları ile ilgili tüm kararlarda söz sahibi olan ve "12 imam" arasında bulunan İsmail Büyükçelebi'nin, Gülen'den sonra örgütün başına geçebileceği belirtiliyor.

Fethullah Gülen'in yerine İsmail Büyükçelebi geçebilir

Türkiye'de 15 Temmuz'daki darbe girişimini organize eden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), ABD’nin neredeyse bütün eyaletlerinde siyaset, kültür, ticaret ve eğitim alanında yüzlerce vakıf ve kuruluşu yönetiyor.

İSTİHBARAT ABD'DEKİ YAPIYI BELİRLEDİ

Türkiye istihbaratı FETÖ’nün ABD yapılanmasını belirledi. Dışişleri ABD’deki FETÖ yapılanması ve Teröristbaşı’nın iadesi hakkında süreci başlattı.

Teröristbaşı Gülen’in Türkiye’ye iadesi ya da sınırdışı karararının ardından ABD yönetimi bu kurumlar hakkında soruşturma başlatacak.

GÜLEN'DEN SONRA EN ETKİLİ İSİM: İSMAİL BÜYÜKÇELEBİ

ABD örgütlenmesinin başında Gülen’den sonra en etkili ismin İsmail Büyükçelebi olduğu ortaya çıktı. Örgütün verdiği tüm kararlarda söz sahibi olan Büyükçelebi'nin, Gülen'den sonra örgütün başına geçebileceği belirtiliyor. FETÖ yapılanmasında 12 imamdan biri olan Büyükçelebi'nin siyasiler ile Gülen arasında aracılık yaptığı ve uzun süredir ABD'de bulunduğu biliniyor.

BİRÇOK İŞTE KİLİT NOKTA

ABD'de açtıkları vakıf ve kurumlarla ülkedeki akademisyenler, gazeteciler, bürokratlar, siyaset çevreleri ve iş adamlarıyla irtibat halinde olan terör örgütü, ihtiyaç duyduğu anlarda bu ilişkilerini devreye sokarak bilgi, haber ve reklam ile parasal kaynak ve hukuki imtiyaz elde edebiliyor.

ABD'DE YOĞUNLAŞTIĞI BÖLGELER

Türkiye'deki kanlı darbe girişiminin arkasındaki FETÖ'ye bağlı vakıf ve kurumların, California, Florida, Georgia, Illinois, Maryland, Massachusetts, Michigan, New Jersey, New York, Pennsylvania, Texas ve Virginia gibi eyaletler ile başkent Washington'da yoğunlaştığı dikkati çekiyor.

Söz konusu vakıf ve kurumlarla ülkedeki akademisyenler, gazeteciler, bürokratlar, siyaset çevreleri ve iş adamlarıyla irtibat halinde olan terör örgütü, ihtiyaç duyduğu anlarda bu ilişkilerini devreye sokarak bilgi, haber ve reklam ile parasal kaynak ve hukuki imtiyaz elde edebiliyor.

_

FETÖ, ABD'de kurduğu bütün vakıf, dernek ve kurumları New York'daki Ortak Değerler Birliği (Alliance for Shared Values) ve başkent Washington'daki Türk Amerikan Birliği (Turkic American Alliance) adlı çatı kuruluşları altında toplamış durumda._

FETÖ KURUMLARI LOBİCİLİKTE ÖN PLANDA

Ülkenin dört bir tarafında kurduğu vakıf, dernek ve kurumlar aracılığıyla ulaştığı insanlara ''hoşgörü ve barışı" anlattıklarını ileri süren FETÖ mensupları, bu dernekler aracılığıyla dinler arası "diyalog" ve lobicilik faaliyetlerinde bulunuyorlar.

HEDEF ÜNİVERSİTEDEKİ TÜRK ÖĞRENCİLER

FETÖ bağlantılı kurumların ABD'deki işlevi sadece siyasetçilerle sınırlı değil. FETÖ'nün, ülkedeki üniversitelerde okuyan Türk öğrenci gruplarını ele geçirmeye çalıştığı belirtiliyor. Örgütün ele geçiremediği öğrenci yapılanmalarının içine kendi üyelerini yerleştirerek söz sahibi olmaya çalıştığı ifade ediliyor.

FETÖ'nün "dinler arası diyalog" söylemi üzerinden "barış" iddiasıyla çeşitli faaliyetler yapması da dikkati çekiyor. Papaz ve kilise ziyaretleri, kiliseler ile ortak iftar ve sahur programları, Yahudi-Müslüman ortak etkinlikleri gibi birçok faaliyete imza atan FETÖ mensupları, özellikle merkezi başkent Washington'da bulunan Rumi Forum adlı kuruluşuyla Amerikalıları kendine çekmeye çalışıyor. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler