HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Feyzioğlu: Kuzey Irak referandumu çatışmalara zemin hazırlar

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 25 Eylül’de Kuzey Irak'ta yapılması plananlanan referandumla ilgili olarak kaygılarını dile getirdi. Referandumun Irak anayasasına ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu savunan Fevzioğlu, referandumun bölgede istikrarı daha da bozabileceğini söyledi.

Feyzioğlu: Kuzey Irak referandumu çatışmalara zemin hazırlar

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (KBY) tüm itirazlara rağmen 25 Eylül’de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumunun hiçbir hukuki dayanağı olmadığını savundu.

'REFERANDUM ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRIDIR'

Referanduma ilişkin açıklamasında “Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’de yapacağını ilan ettiği referandum uluslararası hukuka ve Irak anayasasına aykırıdır” diyen Feyzioğlu şöyle devam etti: “Hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Komşumuz Irak’ın toprak bütünlüğünü parçalamayı hedefleyen ve etnik kökene dayandırılmak istenen yeni yapının, başta Kerkük’te olmak üzere, içinden çıkılmaz etnik ve mezhepsel çatışmalara sebebiyet vereceği açıktır.”

'BÖLGEDE İSTİKRARI DAHA DA BOZACAKTIR'

Türkiye’nin ‘hükümetlere göre değişmeyen’ temel politikasının, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması olduğu vurgulanan TBB başkanının açıklaması şu ifadelerle son buldu: “Bu çerçevede, referandumun yapılmasının, bölgemizde istikrarı daha da bozacağına, yeni ve büyük uyuşmazlıklara, hatta silahlı çatışmalara zemin hazırlayacağına dair düşünce ve kaygılarımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Aklı selimin galip gelmesini diliyoruz.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler