HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziler, harekete geçti

Referandumda anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle Türkiye Anayasası’nda bazı kesimlere yasalarla tanınacak "pozitif ayrımcılık" maddesinden faydalanmak için gaziler harekete geçti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, “şehit ailelerine, gazilere daha fazla hak” kapsamında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüştüklerini, önümüzdeki hafta içinde ise isteklerini dosya ile sunacaklarını söyledi.

ANKA’ya konuşan Tandoğan, ülkesi için hayatını kaybetmiş şehitlerin ailelerine, iş göremez hale gelmiş gaziler için düzenlemeler yapılması gerektiğine dikkat çekti. Gaziler ve ailelerine devlet tarafından verilen ‘şeref aylığının’ günümüz koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini dile getiren Tandoğan, “50 bine yakın gazimiz ve dul eşleri var. Devlet tarafında şeref aylığı veriliyor. Ancak geliri olmayanlara 600 TL, geliri olanlara ise hemen hemen yarısı kadar veriyorlar. Gazilerimizin çoğu kırsal kesimlerde oturuyor ve bu aylık yeterli olmuyor” dedi.

Tandoğan, Kore ve Kıbrıs gazilerine devlet madalyası verilmediğini de hatırlattı ve bu sorunun çözülmesi için de teklifte bulunacaklarını söyledi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler