HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gençlik ve Spor Bakanı Bak:

"İşte Türk milleti böyle bir millettir. Asla diz çökmeyen bir millettir. Asla boyun eğmeyen bir millettir. Bunu bütün milletimizle beraber dünyaya gösterdik" - "Türk ordusu ile kimse başa çıkamaz. Kimse Türklere meydan okumasın. Ordumuzun arkasındayız"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "İşte Türk milleti böyle bir millettir. Asla diz çökmeyen bir millettir. Asla boyun eğmeyen bir millettir. Bunu bütün milletimizle beraber dünyaya gösterdik." dedi.

Bakan Bak, Ardahan 26 Haziran Atatürk Kültür Saray Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Tokat İl Gençlik Kolları Kongresi'nde, milli iradeye saygılı ve şuurlu gençlere ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Gençlerin bunu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde gösterdiğini gösterdiğini dile getiren Bak, meydanlara koşup tankların önünde durduklarını anlattı.

Darbe girişimi döneminde NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı olduğunu belirten Bak, "Darbe sırasında aradılar bizi. Durum nedir diye. NATO üyesi ülkelerin milletvekilleri aradı, onlara bilgi verdik, anlattık. Dediler ki 'Siz nasıl bir milletsiniz. Gençler, millet, herkes tankın karşısına geçmiş. Tanka kafa atıyor, yumruk atıyor. Tankın önünde duruyor. Nasıl bir milletsiniz'. İşte Türk milleti böyle bir millettir. Asla diz çökmeyen bir millettir. Asla boyun eğmeyen bir millettir. Bunu bütün milletimizle beraber dünyaya gösterdik." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminden 15 gün sonra bir toplantıya katılmak için ABD'ye gittiğini bildiren Bak, şöyle devam etti:

"Türk ordusunun durumunu değerlendiriyorlar. Güya içimizdeki o hainleri savunuyorlar. 'Türk ordusunun 250 generalini içeri attınız. Türk ordusunun durumu nedir?' diye bizi eleştiriyorlar. 'Artık Türk ordusunun yönetme kabiliyeti kalmamıştır.' diyorlar. Ben de bunlara Türk Delegasyon Başkanı olarak cevap verdim. Dedim ki 'Türk ordusu eskisinden daha güçlü, çünkü içimizdeki hainleri temizledik. Bu millet içindeki hainleri temizledi. Oradaki yüzbaşı da binbaşı da albay da bu hainlerden daha iyi komutanlardır."

Bak, Türk ordunun terör örgütlerine karşı Suriye'nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğüne dikkati çekerek, daha önce de Fırat Kalkanı Harekatı'nın yapıldığını anımsattı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda herkesin Türk ordusunun ne olduğunu gördüğünü vurgulayan Bak, şunları kaydetti:

"Orayı temizledi. 3 bin 500 DEAŞ'lıyı, YPG'li teröristi temizledi. Daha sonra oraya Suriyeliler, Türkmenler, Araplar yerleşti. 2 ay sonra Avrupa'da bir toplantıda karşılaştık. Gelip dediler ki 'Evet haklıymışsın Osman bey. Türk ordusu ne kadar güçlü olduğunu kısa sürede yaptığı operasyonda gösterdi.' O yüzden Türk ordusu ile kimse başa çıkamaz. Kimse Türklere meydan okumasın. Ordumuzun arkasındayız. Tüm millet bugün Afrin'deki şehitlerimizi ebediyete intikal ettiriyor. Allah rahmet eylesin. 9 şehidimiz vardı dün biliyorsunuz. Mekanları cennet olsun. Bu topraklar şehitlerin kanlarıyla sulanmıştır."

Bakan Bak, kongrenin ardından Vali Ömer Toraman'ı ziyaret etti.

Bak, buradaki konuşmasında da Türkiye'nin her yerinde genci yaşlısı herkesin Mehmetçik'e destek olmak için askerlik şubesine gittiğini söyledi.

"Güçlü bir milletiz, bunu 15 Temmuz'da da gösterdik. Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı seviyoruz." diyen Bak, bu coğrafyada dik durmak, ayakta kalmak için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler