HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gülsuyu gözaltılarına tutuklama

Gülsuyu gözaltılarından mahkemeye sevkedilen 19 kişi tutuklandı.

Gülsuyu gözaltılarına tutuklama

Maltepe'de öldürülen Hasan Fehmi Gedik'in cenazesinde silahlı gösteri yapılmasının ardından İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Gülsuyu, Okmeydanı ve Gazi Mahallesi'nde operasyonlar düzenlemişti.

Yapılan baskınlarda gözaltına alınan 35 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gülsuyu gözaltılarından mahkemeye sevkedilen 19 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında Gezi eylemleri sırasında elinde sapanla görüntülenen ve 'Sapanlı Teyze' olarak anılan Emine Cansever de vardı.

16 kişi ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemece sorguları yapılan 19 kişi 'terör örgütü üyesi olmak' suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adliye önündeki protestolara polis müdahalesi

Gülsuyu gözaltılarını protesto eden yaklaşık 25 kişilik grup Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın C kapısı önünde açıklama yapmak istedi.

Polis, "Halk Cephesi" üyesi olduğu belirtilen gruba, burada açıklamanın yasak olduğunu belirterek izin vermedi. Grup ısrar edince polis müdahalede bulundu. Cop ile alandan uzaklaştırılan gruba, adliye dışında da TOMA'da sıkılan tazyikli su ile müdahale de bulunuldu.

Polisin müdahalede bulunduğu alanda geçtiğimiz hafta boyunca çeşitli protesto gösterileri ve basın açıklamaları yapılmıştı. En son kamuda başörtüsü düzenlemesini yetersiz bulan başörtülü avukatlar, aynı yerde protesto ve basın açıklamasında bulunmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler