HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de PKK'ya büyük operasyon

Hakkari’nin Kato Dağı’nda PKK’lılara yönelik büyük bir operasyon başlatıldı. Operasyona aralarında bordo berelilerin de bulunduğu binlerce asker katılıyor

Hakkari'de PKK'ya büyük operasyon

Hakkari’nin Çukurca ilçesi Uzundere beldesi ve Kavuşak köyü kırsalında operasyonlar devam ederken, ikinci büyük operasyonun ise Kato Dağı çevresine yönelik yapıldığı öğrenildi. Sabah saatlerinde bordo berelilerin de aralarında bulunduğu binlerce askerKato Dağı’na doğru hareket etti.

Operasyonun Kato Dağı çevresinde bulunan Maronıs ve Kaval bölgelerine kadar genişletildiği öğrenildi. Sıcak bir çatışmanın yaşanıp yaşanmadığı hakkında net bir bilgi alınmazken, güvenlik güçlerinin Kato Dağı etrafını tamamen abluka altına aldığı bildirildi.

Saldırı hazırlığındaki terörist yakalandı

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yapılan operasyonla, Suriye’den geldiği belirlenen saldırı hazırlığındaki bir teröristi yakaladı.

Suriye’den Kaçak yollarla Türkiye’ye giren Diyad kod adlı E.H isimliteröristi Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri takibe aldı. Saldırı hazırlığında olduğu belirlenen E.H, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa düzenledikleri operasyonla şehir merkezinde yakalandı.

Gözaltına alınan E.H sorgusunda, kısa bir zaman önce Suriye’den Türkiye’ye kaçak yollarla girdiğini Ak Parti yöneticileri ile terör örgütü adına para vermeyen vatandaşlara yönelik suikast ve saldırı yapacağını itiraf ettiği belirtildi.

Diyad kod adlı E.H isimli teröristin sorgusunun devam ettiği, sorgusunun ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler