HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'deki görüntüler için Başbakanlık'tan açıklama

Başbakanlık, Yüksekova'da özel harekât polisi oldukları iddia edilen şahısların, bir şantiyede bazı işçileri yere yatırıp hakaret ettiği görüntülerle ilgili inceleme başlatıldı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Başbakanımız terörle mücadele operasyonları çerçevesinde vatandaşlarımızın yere yatırıldığı bir görüntünün sosyal medyada dolaşıma girmesi üzerine İçişleri Bakanlığı'na derhal gerekli incelemenin yapılması talimatını verdi" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada "Terörle mücadelenin demokratik hukuk devleti kuralları çerçevesinde taviz verilmeksizin sürdürülmesinin altını daha önce de defaatle çizen sayın başbakanımız kanunsuz hiç bir uygulamaya izin verilmeyeceğinin de altını çizmektedir. Bununla ilgili gerekli inceleme tamamlandıktan sonra kamuoyuna gerekli açıklamalar da yapılacaktır " ifadesi yer aldı.

HAKKARİ VALİLİĞİ: GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan iddialarla ilgili Hakkari Valiliği tarafından geniş çaplı inceleme ve soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Hakkari Valiliği konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Çeşitli yazılı ve görsel medya organlarında yer alan ve İlimiz Yüksekova İlçesinde çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Valiliğimizce ivedilikle geniş çaplı inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler