HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halk oyununa 'zina' diyen müdür yardımcısına tepki çeken atama

Malatya’da Gazi Anadolu Lisesi’nde, halk oyunları için "Zina" değerlendirmesi yapan okul müdür yardımcısı Nevzat Turan, başka bir okula yine müdür yardımcısı olarak atandı.

Halk oyununa 'zina' diyen müdür yardımcısına tepki çeken atama

Müdür Yardımcısı Nevzat Turan, bir süre önce internetteki sosyal medya hesabında, "Allah aşkına şu güzelim memleketimizin hangi yöresinde böyle kızlı erkekli halk oyunu maalesef gençlerimize çocuklarımıza halk oyunları adı altında 'Halt' oyunları oynatılıyor.

Hangi baba 16-17 yaşındaki kızının elini bir erkeğin diz dize göz göze sarmaş dolaş halk oyunu oynamasını ister. Namusu için cinayet işleyen baba, bura izin verir mi? Bence de vermez. Bu şekildeki bir halk oyununun neresi İslam’a uygun? Geleneksel kıyafetler giyince bu durum helal mi oluyor? İslamdaki zina mevzusunu iyi okumalı ey ana babalar" yazısını paylaşmıştı.

Bu paylaşımın haber olarak yayınlanması ardından tepkiler alan Nevzat Turan hakkında, idari soruşturma başlatılmıştı. Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, idari tedbir olarak Nevzat Turan’ın, Yeşilyurt İlçesi’nde başka bir okula yine Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildiğini, soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Facebook hesabında, CHP’ye ağır küfürler de de bulunan Turan, CHP’nin konuyu meclis de gündeme getirmesi üzerine, hesabındaki paylaşımları silmişti.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Bu müdür yardımcısını daha merkez de bir okula müdür yardımcısı yapmışlar. Yani terfi ettirmişler. Yazıklar olsun. Biz bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Nevzat Turan'ın sosyal medya hesabından daha önce de benzer paylaşımlar yaptığı görüldü.

DHA

En Çok Aranan Haberler