HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hastane bahçesinde şölen

Minik yürekler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tedavi takiplerinin yapıldığı hastane bahçesinde düzenlenen şölenle kutladı.

Nadir görülen omurga açıklığı hastalığı Spina Bifida ile Down sendromu hastası olan minik yürekler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tedavi takiplerinin yapıldığı hastane bahçesinde düzenlenen şölenle kutladı.

İstanbul Bilim Üniversitesi'nin Şişli Florence Nigtingale Hastanesi'nde 3 ay önce kurduğu Spina Bifida ile Down Sendromu Araştırma ve Uygulama Merkezleri'nde takip edilen 500 çocuk için '23 Nisan Çocuk Şenliği' düzenledi. 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne Spina Bifida ile Down sendromu hastası onlarca çocuk ve aileleri katıldı. Çocukların takibini yapan doktorlar da bayram eğlencesine ortak oldu. Çocuklar kendilerine dağıtılan oyuncak ve aksesuarlarla oldukça eğlenceli anlar yaşadı. Bazıları ise mikrofonu alıp, Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür ederek bayrama özel konuşmalar yaptı.

Şenliğin amacı hakkında konuşan İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, "Bu sosyal sorumluluk projesindeki amacımız çocuklarımızın 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı kendilerine özel ortak bir çatı altında, onları takip eden hekimleriyle birlikte kutlamalarını sağlamaktır. Çocuklarımız için onların zihin ve motor becerilerine uygun oyuncak, kıyafet ve muhtelif aksesuarlar temin ettik. Şenliğimizde pek çok animasyon, oyun, süprizler eğlenen çocuklarımızın mutluluğu görmek paha biçilemez" dedi. (İHA)

En Çok Aranan Haberler