HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte KATO'daki terörist mağaralarından çıkanlar...

Türk Silahlı Kuvvetleri Şırnak Kato'da 41 gündür aralıksız devam eden terör operasyonundan son fotoğrafları paylaştı. TSK'dan yapılan açıklamada terör örgütüne ait 22 yeni mağaranın bulunduğu duyuruldu. Öte yandan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında, 22-29 Mayıs'ta ülke genelinde yürütülen operasyonlarda, 46'sı ölü 8'i teslim olmak üzere 54 teröristin etkisiz hale getirildiği ve PKK'ya yönelik 483 operasyon yapıldığı bildirildi.

Terör örgütünün kuruluşundan bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birliklerin, Türkiye sınırları içerisindeki kırsal alanda en uzun süreli operasyonu, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi yakınlarındaki Kato Dağı bölgesinde devam ediyor.

Teröristlerin öldürülerek kamp, sığınak ve mağaralarının kullanılamaz hale getirilmesi amacıyla 19 Nisan tarihinde başlatılan ve binlerce eğitimli komandonun katıldığı operasyonlar kapsamında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

TSK'dan yapılan son açıklama şöyle:

"23'üncü J.Snr.Tüm.K.Iığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8'inci J.Komd.A.K.lığı emir-komutasında İncebel Dağları-Kato bölgesinde 19 Nisan 2017 'de başlayan Şehit J.Bnb.Ahmet KARAMAN-2 operasyonu zor arazi ve hava şartlarında 41 gündür aralıksız devam etmektedir.

2. Operasyon bölgesinde (İncebel Dağları-Kato'da) 18-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında BTÖ mensupları tarafından kullanılan 22 yeni mağara tespit edilmiş ve şimdiye kadar bölgede tespit edilen mağara sayısı 75'e ulaşmıştır. Mağaraların aramalarına emniyetli bir şekilde devam edilmektedir.

3- 18-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında Şırnak-Kato Dağı bölgesinde yeni tespit edilen 22 mağara içerisinde yapılan aramada;
- 22 adet Kaleşnikof silahı,
- 1 adet Doçka silahı,
- 4 adet G-3 Piyade Tüfeği,
- 1 adet Kanas Keskin Nişancı Tüfeği
- 1-621 adet Biksi mühimmatı,
- 970 adet Doçka mühimmatı,
- 723 adet Kaleşnikof mühimmatı,
- 386 adet muhtelif mühimmat,
- 24 adet el bombası,
- 180 lt mazot,
- 97 adet tüp,
- Çok sayıda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

4. Bölgede 41 gündür aralıksız devam eden operasyonda toplam olarak 676 adet muhtelif tipte silah, 342.142 adet muhtelif mühimmat, 5 tondan fazla amonyum nitrat patlayıcı madde ile 75 tondan fazla yiyecek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir"

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SON DAKİKA OPERASYON AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı, 22-29 Mayıs 2017 tarihleri arasında yurt içinde meydana gelen olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada, bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ayrıca iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 483 operasyon gerçekleştirildiği, örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 170 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yabancı teröristlerle mücadele kapsamında, DEAŞ terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 43 kişi, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında, FETÖ/ PDY ile irtibatlı olduğu değerlendirilen bin 128 kişi, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında, sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 23 kişi gözaltına alındı.

Ülke genelinde yürütülen bu operasyonlarda son bir haftada; 46'sı ölü, 8'i teslim olmak üzere toplam 54 terörist etkisiz hale getirildi.

Sokak satıcılarına yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında Antalya, Bursa, Aksaray, Kütahya, Ordu, İstanbul, Giresun, Edirne, Diyarbakır olmak üzere 9 ilde 51 şüpheli gözaltına alındı.

Siber suçlarla mücadele kapsamında ise 342 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldığı, tespit edilen 132 kişiden 55’inin gözaltına alındığı kaydedildi.


En Çok Aranan Haberler