HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İdlib operasyonunda son dakika gelişmesi! Türk özel kuvvetleri sınırı geçti

TSK'nın İdlib operasyonunda son dakika gelişmesi! Türk özel kuvvetleri İdlib'e bu akşam itibariyle giriş yaptı. Sınırı geçen özel kuvvetler sayısının 100 civarında olduğu belirtiliyor.

Son dakika haberine göre Türk özel kuvvetleri İdlib'girdi. Türkiye'nin İdlib operasyonu kapsamında sınırın çıkış noktasında askeri hareketlilik görüldü.

Son dakika haberine göre Türk özel kuvvetleri İdlib'girdi. Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Mahallesi’nde bulunan sınır karakoluna bir hafta boyunca çok sayıda askeri zırhlı araç ve mühimmat sevk edildi. Gece saatlerinde Oğulpınar Sınır Karakolu'ndan İdlib istikametine çok sayıda askeri araç hareketliliği görüldü.

İntikale ilişkin resmi kaynaklardan henüz açıklama yapılmadı.

Gazeteci Nevzat Çiçek de CNN Türk'te katıldığı canlı yayında Türk askerinin İdlib'e girdiğini söyledi. Çiçek, İdlib'e giren özel kuvvetler askeri sayısının 100-200 civarında olduğunu belirtti.

SURİYE SINIRINA ASKERİ ARAÇ SEVKİYATI DEVAM EDİYOR

Alınan bilgiye göre, Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar mevkisine yaklaşık 10 araçlık tank sevkiyatı yapıldı. Güvenlik önlemleri altında belen kara yolundan Kırıkhan'dan geçen askeri araçların, sınırdaki askeri birliklere takviye amaçlı gönderildiği ve sınırda konuşlandırılacağı öğrenildi.

GAZETECİLER BÖLGEDEN ÇIKARILMIŞTI

Öte yandan, DHA'nın dün gündüz saatlerinde geçtiği habere göre, Oğulpınar Karakolu’nu gören bölgeye yerleşip askeri hareketliliği görüntüleyen gazeteciler de Hatay Valiliği kararı ile bölgeden çıkartıldı.

Dün sabah saatlerinde askerler tarafından karar tebliğ edilen gazeteciler, güncel gelişmeleri takip etmek için Cilvegözü Gümrük Kapısı’na geçti ancak yasak nedeniyle sınırdaki hareketliliği görme olanağı ortadan kalktı.


En Çok Aranan Haberler