HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlker Başbuğ Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 2 yıldır tutuklu olan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un avukatı Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

İlker Başbuğ Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Ergenekon davasında hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan ve dava kapsamında 2 yıldır tutuklu olan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

Hürriyet'in haberine göre, Avukat Sezer tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ergenekon davasının görüldüğü, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye talebinin reddine ilişkin kararına karşı yapılan itirazın da bir üst mahkeme olan İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce reddedildiği hatırlatıldı. Açıklamada, “Müvekkilimizin “görevsiz” mahkemede yargılanmasına ve iki yıldır devam eden tutukluluğuna ilişkin haklı itirazlarımızın incelenmeksizin reddedilmesine karşı, meslekii sorumluluğumuzun bir gereği olarak, 22 Ocak 2014 tarihinde, Anayasa Mahkemesi'ne tarafımızdan, müvekkilimizin adına bireysel başvuruda bulunulmuştur” denildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler