HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İrfan Değirmenci'nin yerine Emin Çapa getirildi

Referandum açıklaması nedeniyle işten çıkartılan İrfan Değirmenci'nin yerini kesin olarak alacak isim belli oldu. Programı kısa süreliğine Gözde Atasoy devralmıştı ve Şule Zeybek'in de adı geçmişti...

Referandumda ‘Hayır' diyeceğini açıkladığı için Kanal D'nin iş akdini feshettiği haber spikeri İrfan Değirmenci'nin yerine sabah haberlerini CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa'nın sunacağı açıklandı.

İLK İŞ OLARAK TWITTER'INI KAPATTI

İrfan Değirmenci'nin yerine getirilen Emin Çapa, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da bulunan hesabını kapattı.

KANAL D'DEN AÇIKLAMA

Kanal D'den yapılan açıklamada şöyle dendi: “Olayların perde arkasını derinlemesine araştıran, gün yüzü görmemiş en karmaşık konuları dahi yalın bir dille anlatan, ekonomi-hayat ilişkisini Türkiye'de en iyi kuran gazetecilerden biri olan Çapa, bundan böyle sabah haberlerinde Kanal D izleyicileriyle buluşacak. CNN Türk'teki kariyerine 1999'da editör olarak başlayan Emin Çapa, 18 yıldır Doğan Grubu'nun en kıdemli isimleri arasında yer alıyor. Başarılı gazeteci Emin Çapa'nın düzenli ilgilendiği alanlar arasında sanat tarihi, sanat-siyaset ve ekonomi ilişkisi, askeri strateji, astronomi, astrofizik, astrobiyoloji ve tarih, inovasyon, teknoloji ve amatör bahçıvanlık yer alıyor. Çapa, kendine özgü yorumuyla, tarafsız duruşu, objektif bakışı, güvenilir kimliğiyle Türkiye ve Dünya'daki gelişmeleri yakında Türkiye'nin kanalı Kanal D ekranlarında izleyicilerle paylaşacak.”

İRFAN DEĞİRMENCİ ‘HAYIR' OYU KULLANMA SEBEBİNİ AÇIKLAMIŞTI

Değirmenci, 16 Nisan'daki referandumda ‘Hayır' oyu kullanma sebebini 20 maddede açıklamıştı: “Bilim insanını, sanatçıyı, yazarı, çizeri, öğrenciyi, işçiyi, çiftçiyi, madenciyi, gazeteciyi, itaat etmeyen herkesi düşman bilene #Hayır!”

ÖTEKİLEŞTİRENLERİN ROMANINI YAZIYOR

40 yaşındaki İrfan Değirmenci, 12 yıl Ankara'da muhabirlik yaptıktan sonra, İstanbul'a taşındı. Önce Fox, ardından da Kanal D'nin sabah haberlerinin yüzü oldu.

İşsizliğinin ilk gününü barınaktan sahiplenip ‘Kızım' adını verdiği köpeğiyle geçiren Değirmenci, önümüzdeki süreçte ekmeğini kalemiyle kazanmaya kararlı olduğunu söyledi. İrfan Değirmenci sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumda ötekileştirilen, istenmeyenlerin romanını yazıyorum. Hayatımı kalemimle kazanacağım.”

"HAYIR DİYORUM BENİ DE KOVUN"

Kanal D'nin senelerdir süren “Arka Sokaklar” dizisinde “Mesut Komiser” karakterini canlandıran Şevket Çoruh, Değirmenci'ye destek verdi.

Twitter adresinden Değirmenci'ye yazan Şevket Çoruh, “Ben de ‘hayır' diyorum, beni de kovun” ifadelerini paylaştı.

"MİLYONLAR SENİ BIRAKMAYACAK"

Gülben Ergen, Twitter hesabından, “Ekranda yıllardır samimiyetinle, gülen yüzünle biriktirdiğin milyonlar seni bırakmaz… Yolun aydınlık olsun.

"DEMOKRASİNİN ‘D'Sİ KALMIŞTI…"

Oyuncu Berna Laçin Twitter'dan yaptığı açıklamada İrfan Değirmenci'nin kovulmasına, “Demokrasi'nin “D”si kalmıştı o da @degirmencirfan'ın atılmasıyla gitti!

Yazıklar olsun Türkiye! Memleketi şu halden kurtaramayan hepimize” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Fatih Portakal'dan 7 maddelik manifesto

SUNDUKLARI GEREKÇE AKILLA DALGA GEÇMEK

Fox TV ana haber sunucusu Fatih Portakal, İrfan Değirmenci'nin işine son verilmesinin ardından Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

“Gerekçeyi ‘tarafsızlık' diye sunmak akılla dalga geçmek gibi” diyen Fatih Portakal, görüşlerini 7 maddede sıraladı:
1- Hayır broşürü dağıtanların gözaltına alınması. Akademisyenlere polis şiddeti. Cübbelerin postallarla ezilmesi
2- Susan üniversiteler. CB ve BB'ın kazanabilmek için ayrıştıran tehlikeli söylemleri. Hayır diyen gazetecilerin patron tarafından işten atılması
3- CB'nın olayı kendisine indirgeyip bunun üzerinden evet istemesi. Geleceğin nasıl olacağının belirsizliği
4- Siyasilerin meçhule karşı hayal pazarlayarak geçmişi unutturma çabası içinde olması.
5- Yıllardır artarak devam eden baskıcı ve yıldırıcı süreci yaşarken bunun nasıl düzeleceğinin bilinememesi
6- Şimdi de sistem değişikliği istenerek ‘yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir' algısını yaygınlaştırmak
7- Tek kişinin keyfiyetine, despotizme, baskıcı demokrasiye, parti ve polis devleti uygulamalarına #hayır

**

KANAL D İŞTEN ÇIKARMAYI ŞÖYLE DUYURMUŞTU**

Kanal D de kanalın bağlı olduğu Doğan grubunun ‘tarafsızlık' ilkesine zarar verdiği gerekçesiyle Değirmenci'yi işten çıkarıp şu açıklamayı yapmıştı: “Bu ilkemiz, ekrandaki yayınlarımız kadar, çalışanlarımızın sosyal medya paylaşımlarını da kapsıyor. Sosyal medya konusundaki hassasiyetimizi defalarca dile getirdik, bütün arkadaşlarımızla paylaştık. Arkadaşımız İrfan Değirmenci, sosyal medyada, 10 Şubat tarihinde yazdığı mesajlarla, açıkça kamuoyu gündeminde tartışılan bir konuda taraf olmuştur. Bu nedenle kendisiyle iş akdimizi sonlandırıyoruz.”

Emin Çapa kimdir?

Çapa'nın CNN Türk'te yer alan biyografisi şöyle:

1967, İzmit doğumlu olan Emin Çapa, İstanbul Üniversitesi’nin gazetecilik bölümünde okudu. Ekonomik entegrasyon teorileriyle ilgilendi. Üniversiteye başladığı sene Hürriyet’te stajyer olarak çalışmaya başladı.

Ardından Tempo Dergisi’nde ilk kez kadrolu ekonomi muhabiri oldu. Türkiye’nin ilk özel radyolarından Genç Radyo’nun kurucuları arasında yer aldı. İşçi-işveren konularına olan ilgisi nedeniyle kısa bir süre TİSK’te çalıştı ve toplu sözleşme pazarlıklarıyla ilgilendi. Sabah Gazetesi’nde 5 sene ekonomi muhabirliği ve Endüstriyel Ilişkiler üzerine haftalık köşe yazıları yazdı. Ardından TÜSİAD’da Muharrem Kayhan ve Erkut Yücaoğlu döneminde Başkan Danışmanı olarak çalıştı.

1999 Kasım ayından bu yana CNN TÜRK’te çalışıyor. Editör olarak başladığı CNN TÜRK hayatında, önce Ekonomi İstihbarat Şefi, ardından Ekonomi Haber Müdürü, son olarak da Ekonomi Müdürü oldu. CNN TÜRK Ekonomi Müdürü Çapa; 2012 yılında hazırladığı “O Sırada” programında her şeyin arkasını merak edenler için 150 metrede cam da sildi, yerin 39 metre altını da inceledi. 2013 yılında “Aklın İzi” programında, izleyicilerini hurafeye, batıla, bilimsel görünen aldatmacalara karşı aklın ve bilimin peşine düşmeye davet etti.

CNN TÜRK’te yayınlanan bilim programı “Dünyanın 1001 Hali”ni hazırlayıp, sundu. "Dünyanın 1001 Hali"nde, yeni teknolojiler, kaybolan eski bilgiler, uzak yıldızlardan, yakın kentlere kadar bilmeye değer her haberi ekrana taşıdı. Çapa, ekonomi bültenlerinde ve konuk olduğu diğer programlarda ekonomiyi herkesin anlayacağı şekilde yalın bir dille anlatıyor. Emin Çapa, seçim yayınlarında CNN TÜRK’ün kıdemli ekran yüzleri ve değerli konukları ile beraber aralıksız 18 saatten fazla ekranda kalıyor, rakamların verdiği mesajları analizlerini paylaşıyor.

Çapa; Kalite Kongresi, Turizm Zirvesi, Bursa Kalite Kongresi, Pazarlama Zirvesi, TED X İstanbul gibi ulusal ve uluslararası seminer ve etkinliklerde sunumlar gerçekleştiriyor. Üniversitelerde gelen davetler üzerine her yıl 20'den fazla konferansta yaptığı sunumlarla gençlerle buluşuyor. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileri için medya eğitimleri veriyor. Tamamen gönüllü olarak dostları ve yakın çevresine, “Saray ve Ritüel”, “Harem ve İktidar”, “İmparatorluk ve Mimarı”, “Sinan ve Süleymaniye”, “İnsan Zihninde Yolculuk (Arkeoloji Müzesi)” temalı dostluk turları gerçekleştiriyor.

Amatör olarak bahçıvanlık, astronomi, sanat tarihi ve arkeoloji ile ilgileniyor. Gazeteci olmasaydı astronomi okumayı hedefleyen Çapa, astronomiyle ilgili yayınları yakından takip ediyor.

Emin Çapa, evli ve bir çocuk babasıdır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler