HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'a kar yağışı can aldı

İstanbul'da kar kalınlığının 25 santimetreye ulaşması bekleniyor. İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'ne bağlı çalışan, işçilerden ikisi kar küreme aracıyla kaza geçirdi. 1 işçi hayatını kaybetti.

İstanbul'un bazı bölgeleri güne karla uyanırken, bazı yerlerde hava günlük güneşlikti. Hissedilen sıcaklık -2 derece olmasına rağmen Maslak'tan Ataşehir'e kentin büyük bölümü güneşli iken Beylikdüzü-Bağcılar hattında kar etkili oldu. Daha sonra ise tüm şehirde yoğun kar yağışı başladı. Tipi nedeniyle tüm şehir hatları vapur seferleri iptal edildi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

BAZI SEMTLERDE KAR, BAZILARINDA GÜNEŞ...

Saat 07.00 itibarıyla kar Avrupa'da yakasında Beylikdüzü'nde etkili oldu. Anadolu yakasında ise Çamlıca, Altunizade, Acıbadem ve çevresinde kar yağışı vardı. İstanbul'un diğer semtlerinde ise havanın açık ve güneşli olması dikkat çekti. Dakikalar ilerledikçe kar yağışı İstanbul'da etkili olmaya başladı.

VAPUR SEFERLERİ BİR SÜRE İPTAL EDİLDİ

Yoğun tipi nedeniyle iptal edilen Şehir Hatları'nın vapur seferleri 11.15 itibariyle yeniden seferlerine başladı.

1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'ne bağlı çalışan, işçilerden ikisi bir saat önce kar küreme aracıyla kaza geçirdi. İşçilerden Seyfettin Opçin yaşamını yitirdi. Yaralı olan diğer işçi ise özel bir hastaneye kaldırıldı.

10-25 CM KAR KALINLIĞI BEKLENİYOR

Devlet Meteoroloji İşleri'ne göre karın yarın etkisini artıracağı, Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edeceği bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor.

İDO 3, BUDO 5 seferini olumsuz hava şartları nedeniyle iptal etti

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
18.30 Bostancı - Yenikapı- Bandırma Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:
07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

Kar uyarısı sonrası THY’de 123 sefer iptal

İstanbul, meteorolojinin uyarılarının ardından kar yağışının etkisi altına girdi. Zaman zaman etkisini artıran kar yağışı nedeniyle hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanıyor. THY, olumsuz hava koşulları nedeniyle 123 iç ve dış hat seferini iptal etti.

Öte yandan, Atatürk Havalimanı'ndaki uçaklar sefer öncesi buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanıyor. Uçaklar, olası buzlanma tehlikesine karşı 'De-icing' ve 'Anti-icing' adı verilen işlemden geçiriliyor. Bu işlemle uçakların kanat, motor, kuyruk ve gövdesi özel bir araçtan püskürtülen alkolle buzlanmaya karşı korunuyor.

Türk Hava Yolları (THY) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada İstanbul’da her iki havalimanında yaşanan meteorolojik hadise nedeniyle 17-18 Şubat tarihlerinde bazı seferlerin iptal edildiği belirtilerek, yolculardan seyahatleri öncesinde uçuşları ile ilgili son durumu internet sitesi ve çağrı merkezlerinden kontrol etmeleri istendi.

İstanbul'da kar yağışı daha da kuvvetlenecek

Kentte sabah başlayıp aralıklarla süren kar yağışının, yarın da kuvvetlenerek devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün aralıklarla, yarın da şiddetini artırarak sürecek yağış, perşembe günü öğle saatlerinde bir süre duracak.

Aynı günün gece saatlerinde tekrar başlayacak kar yağışı, cuma günü sabah saatlerinde bölgeyi terk edecek. Kentte, ilçelere göre değişiklik göstermekle beraber, 10-25 santimetre arasında kar kalınlığı oluşması bekleniyor.

Bugün en yüksek 2 derece olması beklenen sıcaklık ise geceden itibaren sıfırın altında seyredecek. Aralıklarla kuvvetlenecek rüzgar nedeniyle kar yağışının da zaman zaman tipi olarak görüleceği tahmin ediliyor.

Bu arada, Avrupa ve Anadolu yakasındaki bazı ilçelerde zaman zaman tipi şeklinde görülen kar nedeniyle, Şehir Hatları seferleri, bir süre yapılamadı.

Yetkililer buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması yönünde uyarılarda bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler