HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da IŞİD operasyonu

İstanbul polisi IŞİD'in geçtiğimiz pazar yapılan LGBT yürüyüşüne, saldırı düzenleyeceği ihbarıyla operasyon düzenledi. Operasyonda IŞİD mensubu 3 kişi canlı bomba yelekleri ile birlikte yakalandı

İstanbul'da IŞİD operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri geçtiğiliz pazar günü Taksim'de yapılması plananan LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne terör örgütü IŞİD'in saldırı yapacağı yönündeki bir ihbar üzerine çalışma başlattı. TEM ekipleri 17 Haziran cuma günü Başakşehir ve Pendik'te bulunan adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyon kapsamında 2'si Dağıstanlı toplam 3 şüpheli gözaltına alındı. Polis ekipleri adreslerde yaptığı aramalarda canlı bomba intiharyeleği, askeri kamuflaj, askeri bıçaklar, lazer mesafe ölçer ile çok sayıda basılı ve dijital örgütsel doküman ele geçirdi.

MALZEME AKTARIMI YAPMIŞLAR

TEM ekipleri gözaltına aldığı Dağıstanlı Zelimhan Aslanbek ve Bekhan Alim Han ile Fuat Güneş'in terör örgütü IŞİD'in çatışma bölgelerine gidip geldiklerini tespit ettiklerini belirterek, örgüt elemanlarına İstanbul'da malzeme aktarımı yapan kişiler olduğunu öne sürdü.

TUTUKLANDILAR

Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Aslanbek, Han ve Güneş işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

DİYARBAKIR'DAKİ OPERASYONUN DETAYLARI ÇIKTI

Diyarbakır'da ise 26 Ekim günü IŞİD'in hücre evlerine yapılan operasyonda 2 polis şehit olmuş, IŞİD'li Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy ise öldürülmüştü. Soruşturmada tutuklanan örgütün kuryesi Mahmut Demirtaş'ın evinde yapılan aramada Suriye'de faaliyet yürüten terör örgütleri tarafından çatışma bölgelerinde kullanılan cihat bayrağı ve IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'ye Türkçe biat metni bulunmuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler