HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da şiddetli fırtınadan sonra kar yağışı başladı

İstanbul'da bu geceden itibaren etkili olması beklenen kar yağışından önce kenti şiddetli fırtına vurdu. Beklenen kar yağışı ise akşam üstü başladı...

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle teyakkuza geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri kentte kritik noktalara 10 bin ton tuz bıraktı. Kritik kavşaklarda 48 kurtarıcı ve çekici muhtemel yola kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletiliyor.

İBB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul’u etkisi altına alan fırtına ve şiddetli yağışın Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre akşam saatlerinde kar fırtınasına dönüşmesi bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri alınan ihbarlar doğrultusunda dün gece yarısından itibaren tüm ekipleriyle ana arterler ve kavşaklarda tedbirlerini aldı.

Alarma geçen AKOM olumsuzluklara karşı ekipleri yönlendirdi. Dün geceden itibaren 932 araç ve iş makinesi 3 bin 437 personel kritik noktalarda buzlanma nedeniyle 110 ton tuz kullandı. Zeytinburnu Spor Salonu'nda 498 evsiz vatandaşımız misafir ediliyor.

İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ FIRTINA

Hava koşullarının günlük hayatı olumsuz etkilediği İstanbul'da, şiddetli fırtına nedeniyle birçok binanın uçan çatısı, çevredeki evlerde, araçlarda ve elektrik direklerinde maddi hasara neden oldu.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Olumsuz hava koşulları nedeniyle kentin çeşitli yerlerinde bazı ağaçlar da devrildi.

FIRTINA FSM'DE RÖMORK DEVİRDİ

Fırtına nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM)'nde bir otomobile bağlı römork savrularak yan yattı. Römork karayolları ve polis ekipleri tarafından yoldan kaldırıldı.

İstanbul'da fırtına nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde, Hasan Akkurt yönetimindeki otomobile bağlı tenteli römork savrularak bariyerlerin üzerine devrildi. Kaza nedeniyle FSM'de Anadolu'dan Avrupa yakasına geçişte trafik yoğunluğu yaşandı. Römork karayolları ekipleri ve trafik polislerinin müdahalesiyle çekiciye yüklenerek yoldan kaldırıldı.

Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Oltu Sokak'taki 5 katlı binanın çatısı da fırtına nedeniyle tamamen uçtu. Fırtınada savrulan çatının parçaları, çevredeki evlere zarar verdi. Ayrıca, uçan çatının altında kalan 3 otomobilde hasar oluşurken, elektrik direkleri devrildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, elektrik akımının kesilmesinin ardından yıkıntı altında arama çalışması yaptı. Çalışmalar sonucunda, herhangi bir kişinin olmadığı anlaşıldı. Bu arada BEDAŞ ekipleri de zarar gören elektrik direkleri ve tellerini onarma çalışması başlattı.

ESENLER'DE DE ÇATI UÇTU

Esenler'de Fatih mahallesi 285'nci sokakta bir evin çatısı uçtu

ŞİŞLİ'DE ŞİDDETLİ FIRTINA BİNANIN ÇATISINI UÇURDU

Şişli Fulya’da bir binanın çatısı şiddetli fırtına nedeniyle uçtu. Çatının binanın yan sokağına düştüğü olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay, saat 09.30 sıralarında Şişli Fulya Gülseren Sokak üzerindeki 7 katlı binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde başlayan şiddetli fırtına nedeniyle binanın çatısı uçtu. Büyük bir gürültüyle uyanan bina sakinleri panik yaşadı.

Uçan çatının binanın yan sokağına düştüğü olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edilirken olay yerine gelen ekipler çevrede önlem alarak, çatıdan kalan parçaları söktü.

AVCILAR'DA BALIKÇI TEKNESİ ALABORA OLDU

WhatsApp ihbar hattımıza ulaşan bir okuyucumuz, Avcılar Ambarlı açıklarında bir balıkçı teknesinin alabora olduğunu ve bir kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi. Diğer kayıp kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Hastaneye kaldırılan vatandaşın durumunun kritik olduğu bildirildi.

METEOROLOJİ AÇIKLADI, İŞTE KAR BEKLENEN İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, İstanbul başta olmak üzere yurdun bir çok yerinde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

Yağışlar; Akdeniz kıyıları, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Malatya, Elazığ, Kilis ve Gaziantep çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Kuzeydoğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

YOĞUN KAR UYARISI

Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Balıkesir'in kuzey kesimleri ile Çankırı çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışlar; Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli, Adana çevrelerinde çok kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde görülecek.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgar Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden; Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esecek.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, sabah ilk saatlerinde İstanbul çevreleri yağmurlu geçecek.

EGE: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, sabah saatlerinde güney ve doğu kesimleri yer yer yağmurlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz aralıklı yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Bingöl çevreleri aralıklı yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: Çok bulutlu ve kar yağışlı. (2)

İSTANBUL: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren İl geneli kar yağışlı. (4)

İZMİR: Çok bulutlu, zamanla karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı.(6)

ADANA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. (11)

ANTALYA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (13)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(12)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu.(-1)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu.(9)

BAŞKENT KAR ALTINDA

Ankara’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde kentin yüksek kesimlerinde etkisini sürdürmeye devam etti.

Ankara'da akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı, başkenti kısa sürede beyaza bürüdü. Yüksek kesimlerde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece boyunca kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Esnaf, sabah dükkanı önünde biriken karları temizlerken, işe gitmeye çalışan vatandaşlar ise yollarda güçlükle yürüyebildi.

(ANKA-AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler