HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da şiddetli yağmur

İstanbul'da başlayan şiddetli yağmur özellikle Anadolu Yakası'nda etkili oldu. Meteoroloji'den yapılan uyarıda, yağışların saat 18:00'e kadar yer yer süreceği belirtildi.

Şiddetli yağmurun özellikle sabah saatlerinde etkili olacağı belirtilirken yetkililer ve vatandaşlar su baskınlarına karşı uyarıldı.

Aşırı yağış Anadolu yakasında etkili oluyor. E-5 karayolu Kartal, Cevizli mevkiinde yolda kalan araçlar nedeniyle her iki istikamette trafiğe kapandı. Yağış nedeniyle bazı araçlar yolda kalırken birçok ev ve işyerini de su bastı.

İlerleyen dakikalarda yolda kalan araçların bir kısmı kaldırıldı. Şu anda E-5 karayolunda her iki istikamette ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'daki şiddetli yağmur ile ilgili şu uyarıyı yaptı:

İstanbul radarından alınan son görüntülere göre; İstanbul Anadolu Yakasında devam eden ve lokal olarak kuvvetli olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ilerleyerek önümüzdeki saatlerde Boğaz çevresinde ve Avrupa Yakasında da görülmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (yerel kuvvetli yağış, lokal dolu ve yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar)vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yerel kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Bu gece Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Bolu ile yarın Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Kırıkkale ve Sakarya'nın doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yerel kuvvetli yağışlarla ilgili bilgi verildi.

Açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre, bu gece saatlerinde Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Bolu ile yarın Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Düzce, Karabük, Bolu ile Zonguldak ve Bartın'ın iç kesimleri), Ankara, Kırıkkale ve Sakarya'nın doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Sağanak yağışa bağlı sel ve su baskını görülebileceği ifade edilen açıklamada, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksama gibi durumlara karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

8 il için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Düzce, Karabük, Bartın, Kırıkale, Zonguldak, Sakarya, Ankara ve Bolu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerine kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "23.06.2015 Salı günü Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Düzce, Karabük, Bolu ile Zonguldak ve Bartın'ın iç kesimleri), Ankara, Kırıkkale ve Sakarya'nın doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Sağanak yağışa bağlı sel ve su baskını görülebileceği ifade edilen açıklamada, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksama gibi durumlara karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

HAZIRLIKSIZ YAKALANDILAR

İstanbul'da sabah erken saatlerde başlayan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Taksim’de yağmura hazırlıksız yakalanan kimi vatandaşlar duraklara sığınırken kimi vatandaşlar da ellerindeki eşyalarla korunmaya çalıştı.

Üst geçidi su bastı

İstanbul'da özellikle Anadolu yakasında sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı araçlar yolda kalırken birçok ev ve işyerini de su bastı. İstanbullular alt geçitlerin sular altında kalmasına alışmıştı ancak bu kez daha sıra dışı bir olay yaşandı. E-5 Karayolu'nun Kartal üst geçidini bile su bastı.

Sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur vatandaşlara da zor anlar yaşattı.

RÖGAR KAPAKLARI YERİNDEN ÇIKTI

Kartal'da gök gürültülü sağanak yağmur sonrasında bazı araçlar yollarda kaldı, rögar kapakları yerinden çıktı, birçok mahallede evleri su bastı.

TAŞLI-SOPALI ÇÖZÜM

Trafiğin durduğu E-5 Karayolu'nun Kartal üst geçidini bile su bastı. İşlerine giderken yağmura tutulan vatandaşlar suya basmamak için yoğun çaba sarf etti. Kimi vatandaşlar demirlere tutunarak kimisi de parmaklarının ucunda karşıya geçti. Bazı vatandaşlar da üst geçide konulan taş ve sopalara basarak yürümeye çalıştı. Bir süre sonra gelen belediye ekipleri tıkanan giderleri açarak suyu tahliye etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler