HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'daki İİT Zirvesi'nde Trump'ı çıldırtacak isim: Nicolas Maduro

İstanbul’daki İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'ne sürpriz bir konuk katıldı: Venezuela Başkanı Nicolas Maduro! Bir başka toplantı için İstanbul'da olan Maduro'nun davet üzerine zirveye katıldığı öğrenildi. Bilindiği üzere ABD Başkanı Donald Trump ile Maduro arasındaki siyasi ilişkide büyük bir kriz yaşanıyor. Maduro, Trump'ın kendisini ölümle tehdit ettiğini bile öne sürmüştü.

İstanbul'daki İİT Zirvesi'nde Trump'ı çıldırtacak isim: Nicolas Maduro

İstanbul'daki İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ne Venezuela Başkanı Nicolas Maduro'nun katılması büyük sürpriz oldu. Bir başka toplantı için İstanbul'da olan Maduro'nun davet üzerine zirveye katıldığı öğrenildi. Zirveyi takip eden Ulusal Kanal Muhabiri Melisa Akbaş, Umut Tezerer'in sunduğu Gün Ortası programında şunları aktardı: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) sabah saat 08.30'da dışişleri bakanları toplantısıyla başladı. Toplantıya Rusya temsilci göndermişken Suudi Arabistan'ın katılım göstermemesi tepki çekti. Bir diğer ayrıntı da Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun misafir olarak zirvede yer almasıydı."

MADURO: DONALD TRUMP BENİ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

Geçen Eylül ayında, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda dünya liderlerine Venezuela'daki demokrasinin yeniden tesis edilmesine yardımcı olmaları çağrısında bulunan ABD Başkanı Donald Trump'a sert tepki göstererek ABD Başkanını İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler'e benzetmişti.

BM Genel Kuruluna katılmayan Maduro, Trump'ın açıklamalarını, "uluslararası siyasetin yeni Hitler'inden Venezuela halkına saldırganlık" şeklinde değerlendirmişti. "Kimse Venezuela'yı tehdit edemez ve kimse Venezuela'nın sahibi değil" diyen Maduro, Trump'ın kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri sürmüştü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler