HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamer Genç Tunceli'de defnedildi

Genç’in cenazesi, Nazimiye ilçesine bağlı Ramazan Köyü’nde babasının yanına defnedildi.

Uzun süredir Pankreas kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastenede hayatını kaybeden CHP eski milletvekili Kamer Gençiçin Tunceli'deki Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi.

75 yaşında hayatını kaybeden Kamer Genç’in cemevinde düzenlenen cenaze törenine, Genç’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ValiOsman Kaymak, Tunceli Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, partililer ve sevenleri katıldı. Kentte, etkili olan kar yağışına rağmen cenaze törenine yoğun ilgi olduğu görüldü.

Kamer Genç, yaklaşık bir yıldır pankreas kanseri nedeniyle tedavi görüyordu. Genç, geçtiğimiz cuma günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 76 yaşında hayatını kaybeden Kamer Genç için ilk tören dün İstanbul’daki Kartal Cemevi’nde düzenlendi. Kamer Genç’in cenazesi, daha sonra vasiyeti üzerine, defnedilmek üzere memleketi Tunceli’ye getirildi.

Genç’in cenazesi, vasiyeti üzerine Türk bayrağına sarıldı. Yapılan cenaze töreninin ardından Genç’in cenazesi, Nazimiye ilçesine bağlı Ramazan Köyü’nde defnedildi.

ÜNLÜ İSİMLER KAMER GENÇ'İN ÖLÜMÜ SONRASI BÖYLE TWİTLEMİŞLERDİ

Kamer Genç'in vefatından sonra çok sayıda ünlü isim Twitter'dan düşüncelerini dile getirdi.

KANAT AKKAYA: Yıl 2010. Kamer Genç'e Meclis'te "Kamerist Gençist Hareket" esprisini açıklıyorum. Güle güle…

NİHAT GENÇ: Son nefesine kadar Cumhuriyet’i savunan, tek kişilik muhalefet! Nur içinde yat…

MANSUR YAVAŞ: Allah rahmet eylesin, taksiratını affetsin.

UMUT ORAN: Renkli kişiliğiyle siyasete damgasını vuran mücadele adamı Kamer Genç'e rahmet,aileye ve Tuncelilere sabır diliyorum

MUSTAFA BALBAY: Kamer Genç hep soyadı gibi yaşadı. Mücadele gücü yurtseverliği ve heyecanı önünde saygıyla eğiliyorum.

TUNCAY ÖZKAN: Kamer Ağabeyi yitirdik. Son nefesine kadar dimdik durdu, onurlu yaşadı. Tek başına parti denirdi. Başımız sağolsun.

HAYRİ İNÖNÜ: CHP Eski Tunceli Milletvekilimiz değerli insan Kamer Genç'i kaybettik. Hepimizin başı sağolsun.

GÜRSEL TEKİN: Ne desem, onu anlatamam... Hepimizin büyüğü, ağabeyimizi kaybettik... Nur içinde yat Kamer Genç...

ENİS BERBEROĞLU: TBMM'nin en renkli ve meşhur ismi Kamer Genç veda etti. Düne göre daha renksiz, sessiz ve fakirdir siyaset.

CÜNEYT ÖZDEMİR: Kamer Genç vefat etmiş kendisi hem meclisi hem de canlı yayınların dinamiğini süper kavramıştı. Çok renkli, fırlama ve demokrat bir isimdi..

MUSTAFA SARIGÜL: Ülkemiz siyasetinin renkli simalarından toplumsal konularda duyarlı Kamer Genç abimiz hakka yürüdü Allahım rahmet eylesin...

ENVER AYSEVER: Kamer Genç ölmüş. Çok güzel anılarım olan mert, şakacı ve en önemlisi yürekli insandı. Çok üzüldüm.

PERVİN BULDAN: Kamer Genç'e Allah'dan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

BEDRİ BAYKAM: Kamer Genç'i ayrıca esprileri, anekdotları, şakaları ve güleryüzü ile hatırlayacağız. Ve tabii iktidara kök söktürmeleriyle...

KEMAL GÖKTAŞ: Kamer Genç en renkli ve mücadeleci siyasetcilerden biriydi. Sevenlerine sabır diliyorum

TUFAN TÜRENÇ: Kamer Genç gibi onurlu, dürüst, hakkı, hukuku koruyan insanlara bu ülkenin çok ihtiyacı var. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın.

EREN ERDEM: 'Tek başına muhalefet' Kamer Genç vefat etti. Allah rahmet eylesin, tüm sevenlerine başsağlığı dilerim.

ZEKİ KAYAHAN COŞKUN: Renkli, şakacı, bilgi dolu bir insanı daha kaybettik. Bizeyse hiç ders çıkarmadan bir ölüm üzerinden daha ayrışmak düştü.

CAN ATAKLI: Kamer Genç'in ölümünden büyük üzüntü duydum. Sevenlerin başı sağolsun. Yerinin doldurulması zor çok renkli bir siyasetçiydi. hep doğrucuydu

FATİH PORTAKAL: Kamer Genç vefat etti. Allah rahmet eylesin...

ZAFER ARAPKİRLİ: Aylardır en az 5000 kez sosyal medya musalla taşına yatırılan KAMER GENÇ, bugün gerçekten ölmüş. Nur içinde yatsın.

ORHAN AYDIN: Kamer Genç.. Bu kadar renkli ve kendi isyanını kendi yaratan bir politikacı bir daha zor gelir.

AZİZ ÜSTEL: Kamer Genç çok renkli bir adamdı. Beş dakika ciddi konuşmaz konuşturmazdı. Allah rahmet eylesin, ailesinin başı sağolsun..

FERİT DEMİR: Kamer Genç Üniversitede okuyan yüzlerce Dersimli gence eğitim buru veriyordu ölümünden sonra da eşi bu bursları ödemeye devam edecek..

ATİLLA TAŞ: Eski Tunceli milletvekilimiz Kamer Genç abimizi kaybettik, kendisine Allahtan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Kamer Genç kimdir?

18, 19. dönem SHP, 20. ve 21. dönem DYP, 23. ve 24. dönem CHP Tunceli TBMM milletvekilidir. 1940'da Tunceli'nin Nazimiye ilçesine bağlı Ramazanköy'de doğdu. Fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Kamer Genç'in babası Ali Genç yazları İstanbul Silahtarağa'da amelelik yapmaktaydı. Başarılı bir öğrencilik hayatı geçirdi. 1960'da Ankara'da Maliye Okulu'na yatılı olarak girdi. Ancak okulun tamirata alınması nedeniyle öğrenimine bir süre Tunceli Lisesi'nde devam etmek zorunda kaldı. Ardından Maliye Okulu'na geri döndü. Bir yandanda babasının yanında çalışıyordu. Bu dönemde kardeşi Hıdır kızamık hastalığından yaşamını yitirdi. 1966'da Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni (Şu anki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) bitirdi. Okulla birlikte Maliye Bakanlığı'nda staj da yaptı ve Bingöl'e vergi kontrol memuru olarak atandı.

Kamer Genç ABD'den özel ambülans uçağı ile getirildi, hastaneye kaldırıldı

1966 yılında girdiği Danıştay sınavını kazanan tek isim oldu.[kaynak belirtilmeli] 1974-1976 yılları arasında Paris'te bulundu. Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yaptı. Danıştay'daki görevi 12 Eylül'ün ardından son bulan Genç, 1981 yılında Tunceli'den Danışma Meclisi Üyeliği'ne ve Başkanlık Divanı kâtip üyeliğine seçildi. 1983'te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte Kamer Genç siyaseti sürdürme kararı alarak, Tunceli'den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi. Ama Danışma Meclisi'nde adaylığı veto edildi. 1983-1987'de mali müşavirlik yaptı. Ardından 4 dönem milletvekili seçildi. 1993'ten 1995'e kadar, 1996'dan 1999'a kadar ve 2001-2002 arası TBMM Başkanvekilliği yaptı. Ardından 2002 seçimlerinde DYP'nin barajın altında kalması dolayısıyla milletvekili seçilemedi. 2007 şeçimlerine bağımsız olarak katılıp milletvekili seçilmiştir. 1 Haziran 2010 tarihi ile birlikte eski partisi CHP'ye geri dönmüştür.

1966'da Danıştay sınavını kazanınca köyüne dönerek, ilkokuldan beri tanıdığı ve Tunceli Lisesi'nde beraber okuduğu Sevim Genç'i ailesinden istetti; Sevim Genç'in babası durumu olumsuz karşıladı. Ankara Solfasol köyünde öğretmenlik yapmakta olan Sevim Genç, babasının olumsuz görüşlerine karşın Kamer Genç'in evlilik teklifini kabul etti. 1967 yılında evlendiler. Seçkin ve Seçil isimli iki çocukları oldu. Kamer Genç iyi düzeyde Fransızca bilmektedir.


Manşet yönlendirme


En Çok Aranan Haberler