HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamu personeli mutlu, yaz kıyafet uygulaması başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte kamu personeli için yaz kıyafet uygulaması başladı. Yaz kıyafet uygulamasına geçilmesiyle birlikte, uyulması gereken kurallar da genelgede personellere belirtildi.

Kamu personeli mutlu, yaz kıyafet uygulaması başladı

Kış aylarının geride kalmasının ardından havaların ısınmasıyla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller yaz kıyafet uygulamasının ne zaman uygulamaya konacağını merak etmeye başladı. Çalışanlara bekledikleri haber geldi; yaz kıyafet uygulamasına geçildi. Çalışanlar bugünden itibaren yaz kıyafet uygulaması çerçevesinde çalışabilecekler.

Genelgede kamu kurumlarında çalışan personelin uyması gereken hususlar şöyle; Bu dönemde Yönetmeliğin 5. maddesine aynen uyulmakla birlikte; Erkek personel için kravat takma ve ceket giyme zorunluluğu bulunmamakta olup, ütülü pantolon kısa veya uzun kollu gömlek, kapalı temiz ve boyalı ayakkabı giyeceklerdir.

İklim ve çalışma ortamları dikkate alınarak klimalar 22-24 dereceye ayarlanacaktır.

Personelin ilgili yönetmelik ve genelge hükümlerine uygun kılık ve kıyafet içinde bulunmasından sıralı amirler sorumlu olacak, hükümlere aykırı hareket eden personel hakkında yönetmeliğin 16. maddesi gereğince işlem yapılacaktır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler