HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

''Kasetteki ezan sesini açıklayın!''

Balyoz’un tutuklu sanıklarından eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, duruşmada darbe planının konuşulduğu iddia edilen seminerin ses kayıtlarına dikkat çekti.

''Kasetteki ezan sesini açıklayın!''
“Kasette ezan sesi duyuluyor. Eğer bu sesler orijinal kayıtsa size haberim var. Kaydın yapıldığı yer ses geçirmez” dedi
Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu komutanları emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun’un da aralarında bulunduğu 250’si tutuklu 365 sanıklı ”Balyoz Planı” davasının 104’üncü duruşmasında emekli Oramiral Örnek esas hakkındaki savunmasını yaptı.
**‘Büyükanıt bilirdi’**
Eski Genelkurmay başkanları emekli orgeneraller Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ’un duruşmada tanık olarak dinlenildiğine atıfta bulunan Örnek, “Her iki orgeneralin ifadeleri Aytaç Yalman’ın alınamayan ifadesi kadar önemlidir. 2003 yılında Kara Kuvvetleri Komutanı (Yalman) ve Genelkurmay Başkanının (Hilmi Özkök) haberi olduğu bir darbe teşebbüsü olsaydı bu iki orgeneralin kesinlikle haberi olurdu. Ama her ikisi de böyle bir konudan haberleri olmadığını defalarca tekrarlamışlardır” dedi.
**‘Bavullu adam da yok!’**
Özden Örnek, davanın tutuklu sanıklarından emekli Orgeneral Ergin Saygun’un mahkemede yapılan sorgulaması sırasında, “Seminer ses kasetlerinin Başbakan tarafından Aytaç Yalman’a verildiğini bizzat Aytaç Yalman’dan öğrendiğini söylediğini” belirterek mahkeme heyetinden ve iddia makamından hiç kimsenin bu konuda bir tek soru bile sormadığını dile getirdi: “Bu kasetlerin yasal yollardan ele geçirildiğine dair bir tek bilgi, bir tek belge yok. Bavullu adam da yok. Mahkemede ses kasetleri dinlenilirken sayın başkan her sesin sahibini sordu ama kaset kaydında geçmiş olan ‘ezan’ sesi hakkında ’bunu kim okuyor?’ diye sormadı. Eğer bu sesler orijinal kayıtsa size haberim var. Kaydın yapıldığı yer ses geçirmez. Şimdi bu kayıtlarda ezan sesinin olması nasıl izah edilecek?”
**‘Orijinal kayıtlar nerede?’**
“Acaba Başbakanın verdiği kasetlerden mikrofon kullanarak kayıt yapılırken mi geçti? Yoksa kasetlerin üzerinde oynanırken mi oldu? Seminer üç gün sürdüğüne göre neden başka ezan sesi veya trafik sesi yok? Bu arada Başbakanın eline geçen kasetlerden bir kopya muhakkak Başbakanlık’ta kaldığına göre bu kasetler nerededir? Aytaç Yalman’a verilen kasetler nerededir? Bu kasetler bulunup buraya getirilmeli ve mahkemenin elindekilerle mukayese edilmelidir. Bavullu adam olmadığına göre Baransu’ya bu kasetleri kim verdi? Polis mi?”
**Süründüklerini görmek...**
Özden Örnek savunmasını şu sert sözlerle tamamladı:
“Şahsıma atılı hiçbir suçu kabul etmiyorum. Umarım bu incelemedeki tespitler mahkemece karar aşamasında dikkate alınır. Buradaki 364 kişi masum ve davanın fiilinden bihaberdir. Umarım bu eziyet en kısa sürede sona erer. Bizler bu komployu hazırlayanları ve onlara yardımcı olanları tahmin edebiliyoruz. Bundan sonraki hayatımızda bu kişilerin en perişan hale gelip süründüklerini görmek en büyük arzumuz olacaktır. Bunun içinde elimizden gelen hiçbir şeyi esirgemeyeceğiz.”
(Vatan)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler